Unit 2

In unit 2 spelen en werken kinderen van 4 t/m 7 jaar. In de unit zijn 2 basisgroepen.  Juf Anita, juf Marieke en juf Karlijn werken in deze unit.


Dag in beeld

Welkom op de pagina van unit 2!

Een dag in unit 2 begint in de basisgroep, waar we met alle kinderen kijken wat er die dag op het programma staat.

Na de kring kiezen we  een startactiviteit. Dit kan het spelen van een rollenspel zijn, het bouwen in de bouwhoek, schilderen in het atelier, of bijvoorbeeld het  lezen, rekenen en schrijven voor de oudste kinderen van de unit.

Iedere week zijn er nieuwe dingen te ontdekken en te leren en staan uitdagende opdrachten en materialen klaar. We spelen en ontdekken met levensechte materialen, die in de wereld om ons heen ook worden gebruikt. Het  spelen en leren wordt zo voor ons betekenisvol. Tussendoor eten we een  boterham en spelen we buiten.

Bewegen kan in de spelzaal. Iedere dag is daar ruimte om te klimmen en te klauteren.

 

Aan het eind van de dag vertellen we in de basisgroep wat we die dag hebben geleerd en bespreken we wat we morgen gaan doen!


Actueel deze week

 Deze week stond in het teken van fietsen. Op donderdag kwam Gert- Jan langs. Dit is de vriend van juf Marjolein en hij is wielrenner. hij heeft ons verteld over zijn fietsen, de kleding en de helmen. Vooral de druppelhelm, waarmee hij heel hard kan fietsen, viel in de smaak. Buiten heeft Gert- Jan heel hard gefietst terwijl we stonden te klappen. Wat ging hij hard!
 
De opa van Jelle is ook op school geweest. Hij heeft vroeger bij de fietsenmaker gewerkt en heeft ons laten zien hoe je banden moet plakken, zadels vast moest maken en nog veel meer. Om de week nog leuker te maken kwam de hond van juf Danique ook nog even langs. Zij heet Madu en is nog maar 4 maanden oud. We mochten haar aaien..wat was ze lekker zacht!
 
Het pinksterweekend staat voor de deur. Geniet er van!
Afbeelding

Nieuws


Facebook Twitter