Unit 2

In unit 2 spelen en werken kinderen van 4 t/m 7 jaar. In de unit zijn 2 basisgroepen.  Juf Anita, juf Marieke en juf Karlijn werken in deze unit.


Dag in beeld

Welkom op de pagina van unit 2!

Een dag in unit 2 begint in de basisgroep, waar we met alle kinderen kijken wat er die dag op het programma staat.

Na de kring kiezen we  een startactiviteit. Dit kan het spelen van een rollenspel zijn, het bouwen in de bouwhoek, schilderen in het atelier, of bijvoorbeeld het  lezen, rekenen en schrijven voor de oudste kinderen van de unit.

Iedere week zijn er nieuwe dingen te ontdekken en te leren en staan uitdagende opdrachten en materialen klaar. We spelen en ontdekken met levensechte materialen, die in de wereld om ons heen ook worden gebruikt. Het  spelen en leren wordt zo voor ons betekenisvol. Tussendoor eten we een  boterham en spelen we buiten.

Bewegen kan in de spelzaal. Iedere dag is daar ruimte om te klimmen en te klauteren.

 

Aan het eind van de dag vertellen we in de basisgroep wat we die dag hebben geleerd en bespreken we wat we morgen gaan doen!


Actueel deze week

We hebben het kernconceprt Materie vandaag afgesloten. De eigengemaakte krukjes van hout zijn door de trotse kinderen mee naar huis genomen. Leerjaar 1 en 2 zijn deze week naar de voorstelling 'wie heeft er op mijn kop gepoept?' geweest. Het was erg grappig en ze hebben dan ook genoten. Komende week gaat leerjaar 3 samen met leerjaar 4 naar het theater voor de voorstelling 'buurman in de bieb'. Sinterklaas zal dit weekend ook weer aankomen in Nederland en Raalte. Daar besteden we vanaf komende week natuurlijk ook aandacht aan. Fijn weekend!
Afbeelding

Nieuws


Facebook Twitter