Unit 2

In unit 2 spelen en werken kinderen van 4 t/m 7 jaar. In de unit zijn 2 basisgroepen.  Juf Anita, juf Marieke en juf Karlijn werken in deze unit.


Dag in beeld

Welkom op de pagina van unit 2!

Een dag in unit 2 begint in de basisgroep, waar we met alle kinderen kijken wat er die dag op het programma staat.

Na de kring kiezen we  een startactiviteit. Dit kan het spelen van een rollenspel zijn, het bouwen in de bouwhoek, schilderen in het atelier, of bijvoorbeeld het  lezen, rekenen en schrijven voor de oudste kinderen van de unit.

Iedere week zijn er nieuwe dingen te ontdekken en te leren en staan uitdagende opdrachten en materialen klaar. We spelen en ontdekken met levensechte materialen, die in de wereld om ons heen ook worden gebruikt. Het  spelen en leren wordt zo voor ons betekenisvol. Tussendoor eten we een  boterham en spelen we buiten.

Bewegen kan in de spelzaal. Iedere dag is daar ruimte om te klimmen en te klauteren.

 

Aan het eind van de dag vertellen we in de basisgroep wat we die dag hebben geleerd en bespreken we wat we morgen gaan doen!


Actueel deze week

De afgelopen twee weken stonden in het teken van grrrrriezelen! In unit 2 stond het boek 'knikkeruil' centraal, waarin monsters achter de knikkers aan zitten. tenminste.. dat denken de knikkers! Uiteindelijk verstoppen de knikkers zich in poortjes. Maar wat blijkt.. De poortjes horen bij de monsters! In het atelier zijn we druk bezig geweest om de poortjes en de monsters na te maken. Goed gelukt he?
 
Fijne herfstvakantie!
Afbeelding

Nieuws


Facebook Twitter