Unit 2

In unit 2 spelen en werken kinderen van 4 t/m 7 jaar. In de unit zijn 2 basisgroepen.  Juf Anita, juf Marieke en juf Karlijn werken in deze unit.


Dag in beeld

Welkom op de pagina van unit 2!

Een dag in unit 2 begint in de basisgroep, waar we met alle kinderen kijken wat er die dag op het programma staat.

Na de kring kiezen we  een startactiviteit. Dit kan het spelen van een rollenspel zijn, het bouwen in de bouwhoek, schilderen in het atelier, of bijvoorbeeld het  lezen, rekenen en schrijven voor de oudste kinderen van de unit.

Iedere week zijn er nieuwe dingen te ontdekken en te leren en staan uitdagende opdrachten en materialen klaar. We spelen en ontdekken met levensechte materialen, die in de wereld om ons heen ook worden gebruikt. Het  spelen en leren wordt zo voor ons betekenisvol. Tussendoor eten we een  boterham en spelen we buiten.

Bewegen kan in de spelzaal. Iedere dag is daar ruimte om te klimmen en te klauteren.

 

Aan het eind van de dag vertellen we in de basisgroep wat we die dag hebben geleerd en bespreken we wat we morgen gaan doen!


Actueel deze week

Deze week kwam juf Marieke langs met haar pasgeboren zoontje Jonas. Wat is hij klein en lief! In de kring hebben we samen naar hem mogen kijken. We konden juf Marieke alles vragen. We hebben Jonas ook cadeautjes gegeven.. een mooi boek, rompertjes, tekeningen en nog veel meer! Het was fijn om juf Marieke nog even te zien met de baby voordat de vakantie volgende week begint.
 
Fijn weekend allemaal!
Afbeelding

Nieuws


Facebook Twitter