Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 1 2015-2016
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 23 februari 2020
Algemeen

Ouderavond

Dinsdag 1 september is er een informatieavond voor alle ouders van unit 1 t/m 4. Naast de plannen voor dit schooljaar en informatie van de ouderraad, is deze avond vooral bedoeld om u te informeren over zaken uit de unit. Om 19.30 uur staat de koffie klaar en om 19.45 uur start het programma.

Kernconcept Macht en kasteelbezoek

Alle kinderen gaan tijdens dit kernconcept op excursie naar kasteel ‘het Nijenhuis’ in Heino. Unit 2 (11.00 u-12.00 u) en unit 4 (12.15 u-13.15 u)  gaan op donderdag 3 september. Unit 2 krijgt uitleg van een barones over het onderwerp “Welkom op het kasteel”. Unit 4 zal een presentatie krijgen van de barones over “Sporen uit het verleden”, waarin het gaat om het leven op het kasteel in vroegere tijden.

Unit 3 heeft op donderdag 10 september (11.00 u-12.00 u) de museumles over het onderwerp “Op de schaal van Rigter”. Alle museumlessen worden aangepast op ons kernconcept Macht en regels. Voor het bezoek mogen de kinderen zich verkleden als prins, ridder, jonkvrouw......

Studiedagen en coaching

Woensdag 26 augustus komt Ton van Rijn om  het team te begeleiden in het werken vanuit de visie en verdere opbouw van Oostenwind. Ton is bij de voorbereiding van het onderwijsconcept van Oostenwind betrokken geweest. Hij is voormalig directeur van Wittering.nl (een inspiratieschool voor Oostenwind) en heeft in de afgelopen jaren meerdere scholen begeleid in onderwijsverniewing. Voor het visietraject komt hij de komende periode met regelmaat naar Oostenwind. Hij gaat naast bijeenkomsten met het hele team ook op de werkvloer kijken om het team te coachen.

Donderdag 27 augustus gaat het team zelf aan de slag om het volgende kernconcept voor te bereiden.

Stoppelhaene

Spontaan is het maken van de gevelversiering door een groepje ouders opgepakt. Kinderen, die het leuk vinden mogen helpen en ervaren hoe dat plakken gaat. Woensdagmiddag wordt de versiering in de tuin gezet.

 

 

Unit 1

Welkom!

Tijn van den Burg, Rianna van Rossum, Bodhi Duteweerd, Pijke Nijhof, Sieb Kinds en Jip Middendorp zijn in unit 1 gestart. We wensen ze veel speelplezier en een goede tijd op Oostenwind!

Unit 2

Welkom!

Otte Dommerholt, Suze en Teun Poppe en Eva Groenewegen zijn nieuw in unit 2. Veel succes en een fijne tijd op Oostenwind.

Unit 3

Zwemmen

7 September gaan  de kinderen voor het eerst schoolzwemmen. Juf Paulien gaat maandag om de week met deze kinderen mee naar Tijenraan. De ouders van deze kinderen ontvangen binnenkort een lijst met alle data voor dit schooljaar.

Unit 4

Opnames

Er zijn opnames gemaakt op Oostenwind in het kader van de stoppelkids.

 

 

Overig nieuws

GGD inloopspreekuur

Anneke Deuling komt dit schooljaar 6 keer voor een (inloop)spreekuur op Oostenwind. U kunt bij haar een afspraak maken of tijdens de inloop voor vragen bij haar terecht. Informatie over de GGD staat in de brief.

Communicatie

Voor praktische en korte mededelingen werken we met een e-mailadres voor iedere unit. Daarnaast zijn in de entree postvakken waar u briefjes e.d. in kunt doen voor de leerkrachten van de unit, interne begeleiding, directie, medezeggenschapsraad en ouderraad.

Hoofdluis

Er zijn bij de controle neten gevonden. Kijkt u dagelijks uw kind zelf na?  En wilt u doorgeven op school als u neten/luizen vindt. Op 2 september komt de ouders weer voor een controle op school.

Stoppelhaene

Succes voor de kinderen die meedoen met de optocht of andere activiteiten en veel plezier voor een ieder die Stoppelhaene gaat vieren!

 

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter