Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 2 2015-2016
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Kernconcepten

Deze week ronden we het kernconcept MACHT en regels af. Er is gewerkt over kastelen, ridders, macht door de eeuwen heen, een leerlingenraad en deze week sluiten we aan bij prinsjesdag. Dinsdag 22 september openen we het kernconcept MATERIE. We stellen de kernvraag "wat zijn de verschillen tussen stoffen" We zoomen in op eigenschappen van stoffen,  op waarneembare verschillen en het verklaren van verschillen tussen stoffen. In het kader van dit kernconcept gaan de kinderen donderdag 24 september naar het bos. ( unit 1 gaat vrijdag 25 september) Graag  kleding en schoenen aan die tegen een stootje kunnen voor deze dag! Unit 4 gaat op de fiets. De andere units met de auto.

Voor het kernconcept zijn we op zoek naar verschillende soorten hout. Wie kan hierin iets betekenen? ( juf Merijn of juf Anita horen het graag)

 

Unitouders

In ieder unit  is een ouder, die de taak van unitouder op zich heeft genomen voor dit schooljaar. Een ouder die op verzoek van de ouderraad of de leerkrachten ouderhulp regelt bij een activiteit of vervoer. Middels deze ouder proberen we een zo goed mogelijk verdeling van inzet van ouders te organiseren. De ouderhulplijst helpt hier bij. Dank voor het invullen van deze lijst en mocht u dit nog niet hebben gedaan; u kunt deze alsnog invullen en in het postvak van de ouderraad doen. Vele handen maken licht werk!

De unitouders van dit schooljaar zijn:

unit 2       Davina Tigelaar ( Kealyn Tigelaar) en Wendy Schutte (Quinty Schutte)

unit 3       Anouk Hoving ( Femke van der Meer)

unit 4       Jenny Marskamp ( Merel Marskamp)

 

Contactgegevens

Deze week ontvangt u een lijst met namen en adressen van de leerlingen van Oostenwind.

De e-mailadressen van de leerkrachten zijn gewijzigd. U vindt de nieuwe mailadressen in de schoolgids ( in het gedeelte infoABC) die deze week op de site wordt geplaatst.

Sandra Peppelman   (s.peppelman@mijnplein.nl )  

Dianne Arling  (d.arling@mijnplein.nl)

Anita Kraayenvanger   (a.kraayenvanger@mijnplein.nl)

Marieke Siemensma   (m.siemensma@mijnplein.nl )  

Merijn Marselis   (m.marselis@mijnplein.nl)

Paulien Willemsen     (p.willemsen@mijnplein.nl)

Martine Marissink    (m.marissink@mijnplein.nl)

Jody Rabs   ( j.rabs@mijnplein.nl)

Jolanda van Vilsteren  ( j.vanvilsteren@mijnplein.nl en oostenwind@mijnplein.nl )

Ilony Scholten ( ib.oostenwind@mijnplein.nl)

Iedere unit heeft een eigen e-mailadres voor het doorgeven van praktische zaken, die niet persoonsgericht zijn. Iedere dag wordt deze e-mail om 8.00 uur geopend.

Unit1.oostenwind@mijnplein.nl, unit2.oostenwind@mijnplein.nl, unit3.oostenwind@mijnplein.nl, unit4.oostenwind@mijnplein.nl

 

Studenten Oostenwind

Vanaf 1 sept hebben we op Oostenwind nieuwe studenten die enthousiast en goed gemotiveerd met ons samen aan de slag willen dit schooljaar. In alfabetische volgorde zijn dit:

Cansu Isikdemir, student 2e jaar pedagogiek Hogeschool Utrecht in Amersfoort, ze is op woensdag en donderdag  in unit 2 (3e leerjaar), Ezgi Aslan, student 2e jaar pedagogiek Hogeschool Utrecht, ze is op woensdag en donderdag in unit 4, Jetske Groote Wolthaar, student 3e jaar Onderwijsassistent Landstede Raalte, ze is op maandag, donderdag en vrijdag in unit 2, Joyce Groen, student 3e jaar Kath Pabo in Zwolle, ze is op woensdag en donderdag + soms hele week in unit 2 (3e leerjaar), Kirsten Egelie, student 2e jaar pedagogiek Windesheim Zwolle, ze is elke donderdag in unit 3 en Tanja van Raath, student 2e jaar onderwijsassistent Landstede Raalte, ze is op maandag, donderdag en vrijdag in de ontdekfabriek van unit 3 en 4. Een aantal van hen stellen zich in deze nieuwsbrief voor.

Unit 1

Welkom

Julie Hemels is gestart in unit 1. We heten haar welkom en wensen haar een fijne tijd op Oostenwind!

Overvliegen

Milo Reimink "vliegt over" naar unit 2 op woensdag 16 september.

 

 

 

Unit 2

Mijn naam is Jetske Groote Wolthaar. Ik ben 18 jaar oud en woon in het buitengebied van Raalte.
Ik zit in het 3e en tevens laatste jaar van de opleiding onderwijsassistent. Hierna ga ik waarschijnlijk doorstuderen aan de Pabo. Mijn hobby's zijn volleyballen, hardlopen en training geven aan de jeugd. Dit jaar loop ik op maandag, donderdag en vrijdag stage in Unit 2. De reden dat ik stage loop op basisschool  Oostenwind is, omdat ik graag eens een andere manier van onderwijs wil beleven.
Natuurlijk is het wennen omdat alles net even iets anders gaat, maar ik heb het nu al erg naar mijn zin en ik kijk met enthousiasme uit naar de rest van het schooljaar!

 

Mijn naam is Joyce Groen en ik ben 20 jaar. Ik mag een half jaar stage komen lopen in unit 2 van de Oostenwind. Op de woensdagen ben ik voornamelijk aanwezig en soms heb ik een hele week stage. Mijn hobby’s zijn zingen, dansen en muziek maken met mijn bandje, waar ik af en toe mee optreed.

Ik heb voor de Pabo gekozen, omdat ik het geweldig vind om mijn kennis door te geven aan de kinderen en dan ook daadwerkelijk de groei van de kinderen te zien. Geen dag is hetzelfde als je voor de klas staat en ook dat spreekt mij erg aan. Ik kan er nu al ontzettend naar uit kijken als ik over een paar jaar mijn eigen klas heb. Ik hoop dat ik met deze stage veel ga leren en veel praktijkervaring op doe. Op deze manier kom ik weer een stapje dichter bij het worden van een goede juf. De Oostenwind heeft natuurlijk een heel ander soort onderwijs dan dat ik gewend ben van mijn vorige stages en dat vind ik erg interessant. Ik ben dan ook zeker benieuwd wat deze stage mij zal brengen. 

Unit 3

Ik ben Kirsten Egelie, 21 jaar en ik woon in Heino. Ik ben tweedejaars Pedagogiek student van het Windesheim te Zwolle. Voordat ik aan deze opleiding ben begonnen heb ik eerst nog de opleiding tot
Pedagogisch Medewerker gevolgd en gehaald! Naast mijn studie speel ik handbal en werk ik bij de Albert Heijn. Dit schooljaar ben ik elke donderdag te vinden in Unit 3 bij juf Merijn.
Ik zal geen lessen gaan verzorgen omdat dit niet van mij wordt verwacht vanuit mijn opleiding.
Ik heb wel opdrachten die ik uit moet voeren op Oostenwind maar deze opdrachten zijn meer kindgericht dan groepsgericht, en kijk ik vooral naar de ontwikkeling van de groep en de individuele ontwikkeling. 10 September was mijn eerste dag op Oostenwind. Ik kreeg een erg warm welkom waardoor ik mij al snel thuis voelde. Ik hoop op een leerzame, gezellige tijd op Oostenwind!

Unit 4

Ik ben Ezgi Aslan en ik volg de opleiding Pedagogiek op Hogeschool Utrecht te Amersfoort. Ik kom uit Deventer en ben 21 jaar oud. Momenteel zit ik in het 2e leerjaar van mijn opleiding. U kunt mij komend schooljaar op de woens- en donderdagen zien bij Unit 4. Wat ik dit jaar vooral ga doen, is het bieden van extra ondersteuning aan kinderen die op verschillende gebieden hier behoefte aan hebben. Deze week is het mijn derde week hier en ik heb het echt naar mijn zin! De manier waarop hier gewerkt word, vind ik erg uitdagend. Voor eventuele vragen kunt u mij altijd gerust aanspreken!

Overig nieuws

Oud papier

Oud papier is een belangrijke inkomstenbron voor de ouderraad (en dus ook uitstapjes/thema-avond/excursie/schoolpleinactie voor de kinderen). De flyers voor de schoolpleinactie vorig schooljaar
resulteerde erin dat er extra opbrengsten waren van het oud papier. Daarom is al het papier waardevol! Een oproep aan alle ouders je eigen oud papier te verzamelen en in te leveren. Door op een aantal bedrijven oud papier op te halen, verhogen we de opbrengst.  Daarvoor zijn we op zoek naar ouders die (evt met aanhanger) oud papier willen ophalen. Wanneer er veel ouders helpen, ben je een paar keer per jaar aan de beurt. Een enkele keer is er nog hulp nodig bij de containers. Of heb je suggesties voor bedrijven die oud papier willen afgeven. Graag reactie/opgave naar or.oostenwind@mijnplein.nl  of  in het postvak op school.  Een paar tips: schrijf de data van oud papier op je eigen kalender! En neem ook het oud papier van de buren mee. Alle hulp is welkom en komt dus ten goede van je eigen kind(eren). Namens de OR, Simone Booijink

 

Mailadressen OR en MR
De mailadressen van de ouderraad en de medezeggenschapsraad zijn gewijzigd:

or.oostenwind@mijnplein.nl  en mr.oostenwind@mijnplein.nl

 

Studiemiddagen

Donderdag- 17 en maandagmiddag 21 september zijn de kinderen om 12.00 uur vrij. Voor het visietraject komt Ton van Rijn deze beiden dagen in de ochtenden op de werkvloer en gaat hij in de middagen aan de slag met het team. Deze dagen lunchen de kinderen niet op school.

 

Oudercursus ‘Hoogbegaafd Thuis’  op Oostenwind.

De avonden zijn op maandag van 19.30 - 21.30 uur.

5 oktober, 26 oktober, 16 november, 7 december, 4 januari

Voor meer informatie over de oudercursus: http://www.gelukkighb.nl/oudercursus-gelukkighb-thuis/

 

Uitnodiging Obalo

 

 

 

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter