Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 4 2015-2016
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 23 februari 2020
Algemeen

Ouderavond 18 november "Consequent en Consistent" voor ouders van unit 1 t/m 4

In een mailing heeft u kunnen lezen dat we op woensdag 18 november een ouderavond organiseren, waarin we u informeren over de veranderingen op de werkvloer en het waarom van deze veranderingen. Om 19.30 uur start onze visie-begeleider Ton van Rijn met een inleiding met achtergrondinformatie. Daarna gaat u in de de units ervaren wat dit in de dagelijkse praktijk voor uw kind betekent.

De werkgroep schoolplein presenteert aansluitend na dit programma het plan voor het nieuwe schoolplein. De eerste stappen in uitvoering worden op korte termijn (in 2015) gezet! We sluiten deze avond rond 21.30 uur af.

We gaan ervan uit dat u allen deze avond aanwezig bent. Mocht u verhinderd zijn en niet komen wilt u zich dan afmelden op het unitadres van uw kind?

Medezeggenschapsraad (MR) Graag stellen wij ons in deze nieuwsbrief aan u voor. We zijn enthousiaste en betrokken ouders en leerkrachten die samen de medezeggenschapsraad (MR) vormen. Wij denken en praten mee over de koers van Oostenwind. Van grote lijnen tot praktische zaken. Ook in dit schooljaar gaan we met veel betrokkenheid en plezier de belangen behartigen van kinderen, ouders en personeel van Oostenwind.

Leden: Personeelsgeleding: Ilony Scholten en Jody Rabs Oudergeleding: Gerian Zijlstra en Charl Koolhof Vergaderen: Wanneer u bij een vergadering aanwezig wilt zijn of de notulen/agenda wilt inzien, kan dat. Stuur een berichtje naar mr.oostenwindwind@mijnplein.nl

Bovenaan deze nieuwsbrief op de foto:

Charl Koolhof, Gerian Zijlstra, Jody Rabs en Ilony Scholten

Kernconcept Binding

Deze week zijn we begonnen met het maken van puzzels van verschillende landen. Ieder kind kreeg een puzzelstukje en de opdracht de andere puzzelstukjes te vinden. Dat ging samen erg goed.

Wat hoort bij welk land en wat zijn verschillen in gewoonten, taal, eten, kleding en gebruiken?

Wat maakt dat mensen een groep vormen en wat is groepsgedrag? Vragen waar we de komende weken bij stil staan. In unit 1 en 2 wordt vanuit het thema kledingwinkel gewerkt.

 

 

 

 

 

 

Unit 1

Welkom

Cassidy Wulff is gestart in unit 1. We heten haar welkom en  wensen haar een goede tijd op Oostenwind!

Personeel

Vanwege de interne verschuivingen werken vanaf 9 november in unit 1 op maandag Dianne en Dion, op dinsdag Dianne, op woensdag Sandra en en op vrijdag Sandra en Dion.

 

We feliciteren Meester Nick en zijn vriendin Leonie met de geboorte van hun dochter Liz! Volgende week is hij weer present voor de gymlessen.

 

 

 

Unit 2

Bezoek klompenmaker

Vorige week woensdag hebben we met de kinderen van unit 2 een bezoek gebracht aan klompenmaker Dijkman in Luttenberg. Toen hij ons vroeg of we wisten van welk hout een klomp werd gemaakt kon Eva het antwoord geven; de populier! De klompenmaker was verbaasd dat wij dit al wisten! Hij heeft ons laten zien hoe hij klompen maakt. Hij kan met een bijl dunne plakjes hout hakken, het leken wel plakjes kaas.

We hebben gewone klompen, een voetbalklomp en een schaatsklomp gezien. Ook was er een bijzondere klomp; de boevenklomp. De zool van deze klomp was omgedraaid en wanneer de boef dan van het huis wegliep, zag je een voetafdruk die juist naar het huis toe ging!

Aan het eind kregen we nog een prachtig schilderij te zien. Niet zomaar een schilderij, de nachtwacht met 30.000 kleine klompen!

Overvliegen

Nathan List is overgevlogen naar unit 2.

Spullen gevraagd

Voor de inrichting van de kleding,- en schoenenwinkel zijn we op zoek naar:

passpiegels, kledingrekken, allerlei soorten kleding, schoenlepels, een schoenmaatmeter

en voor de wasserette;

Grote dozen, wasmanden, lege flessen wasmiddel, droogrek, waslijndraad, wasknijpers

 

Unit 3

Overvliegen

Suze Poppe is overgevlogen naar unit 3

Welkom Juf Karlijn

Even voorstellen: mijn naam is Karlijn Marissink. Vanaf komende week zal ik juf Merijn vervangen gedurende haar zwangerschapsverlof. Ik ben 28 jaar oud, geboren en getogen in Raalte, en ik woon momenteel in Heino. De afgelopen jaren heb ik als leerkracht ervaring opgedaan op verschillende basisscholen, met wisselende onderwijsconcepten. Op Oostenwind zal ik op dinsdag, woensdag en donderdag werkzaam zijn in unit 3. Ik heb erg veel zin om op Oostenwind aan de slag te gaan en hoop u snel te zien!

 

 

Unit 4

Welkom

Mikke Wagenmans is gestart in unit 4. We wensen hem veel leerplezier en een fijne tijd op Oostenwind!

Overig nieuws

Bibliotheek op school

Vrijdag 6 november worden in de ruimte van het atelier/restaurant wandjes  van steigerhout geplaatst. Deze vormen de afscheiding voor de bibliotheek op school.                      

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter