Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 6 2015-2016
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Kerst

Met de kerstviering donderdagavond hebben we het kernconcept BINDING afgesloten. We hebben genoten van de wandeling door de wijk. Dankjewel unit 4! De foto's staan op de site. http://oostenwindraalte.nl/gallery/Kerst/23 

Schoolplein

Zaterdag 12 december is er hard gewerkt door ouders op het schoolplein. Zaterdag 19 december is de tweede klusdag. Fantastisch dat er zoveel ouders hun steentje bijdragen aan de realisering van het plan!

Personeel

In de eerste week na de vakantie werkt Willem Boes naast Marieke in unit 2. Marieke heeft de ziekte van Pfeiffer. We bekijken na de vakantie hoe Marieke haar uren kan uitbreiden. De ouders van unit 2 worden per e-mail op de hoogte gehouden van veranderingen. We wensen Marieke beterschap!

Sandra is in de eerste week na de kerstvakantie afwezig. Zij wordt op maandag vervangen in unit 2 door Karlijn Marissink

Waterpokken

Er heerst waterpokken in unit 1 en 2.

 

Unit 2

Op 20 januari is er open huis van 9.00 uur tot 11.30 uur voor nieuwe ouders.

Unit 4

Meester Jody deelt zijn ervaring in de social media

Ik schrijf niet snel over m'n werk, maar ik maak nu een uitzondering.  De afgelopen dagen hebben we op mijn school, in het kader van het kernconcept Binding, gastlessen laten verzorgen door mensen met een culturele achtergrond anders dan de Nederlandse.

Wat een genot om de verwondering, begrip en plezier te zien tijdens deze uitwisseling tussen Nederlandse, Turkse, Angolese, Duitse, Bosnische en Ierse culturen. Ik voelde me bevoorrecht om dit mee te maken in een tijd waarin onbegrip tussen culturen zorgt voor grote spanningen. Hopelijk een zaadje geplant voor een betere wereld. Lang leve het onderwijs! ‪#‎Oostenwind ‪#‎Raalte

Overig nieuws

Voor ouders die gebruik maken van kinderopvang of peuterwerk

Beste ouder(s),

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat de uurtarieven in 2016 gelijk blijven als de uurtarieven van 2015.

Dit betekent dat uw netto-bijdrage per maand flink omlaag gaat. (Voorbeeld: voor een gemiddeld gezin met een gezamenlijk toetsingsinkomen van 52.000 euro gaat de eigen bijdrage voor het 1e kind bij 2 dagdelen peutergroep per week van 45,40 euro terug naar 36,50 euro. Dit scheelt u 9 euro per maand en betekent in dit voorbeeld professionele peuterspeelzaal voor € 1,78 per uur).

De daling van de eigen bijdrage is een gevolg van:

-          Een impuls vanuit de overheid door toeslagpercentages te verruimen;

-          Het niet verhogen van de uurprijs door kinderopvang Oostenwind BV. De overheid vergoedt in 2016 € 6,89 per uur, terwijl onze uurprijs € 6,90 blijft. Hierdoor betaalt u maar 1 cent per uur extra bijdrage die niet vergoed wordt door de overheid.

Ook als u niet in aanmerking komt voor toeslagen via de Belastingdienst, dan betaald de gemeente de bijdrage (afhankelijk van uw inkomen) conform de toeslagtabel van de belastingdienst. Ook dan gaat u er nog steeds netto op vooruit. De maandelijkse eigen bijdrage zal een paar euro lager uitpakken dan in december 2015.

Ondanks dat ook onze organisatie te maken krijgt met hogere kosten van leveranciers, willen wij in een tijd waar ieder gezin iedere euro hard kan gebruiken gaan voor betaalbare kinderopvang met dezelfde kwaliteit die u van ons gewend bent.

Na de feestdagen zullen wij u een brief doen toekomen met nadere informatie over hoe u uw eigen bijdrage voor 2016 kunt berekenen ten opzichte van 2015.

Klankbordgroep ouders

Dinsdag 5 januari is de volgende klankbordavond gepland. We gaan verder met het thema communicatie. We starten om 19.30 uur.

Oud papier

In de eerste week na de kerstvakantie zamelen we weer oud papier in.  De data voor de rest van 2016 vindt u op de kalender op de site.

8 en 9 Januari, 12 en 13 Februari, 11 en 12 Maart, 15 en 16 April, 13 en 14 Mei, 10 en 11 Juni, 8 en 9 Juli, 2 en 3 September, 7 en 8 Oktober,18 en 19 November, 23 en 24 December

Fijne vakantie!

We wensen iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2016!

 

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter