Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 7 2015-2016
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 23 februari 2020
Algemeen

Open huis

Woensdag 20 januari zetten we onze deuren open voor nieuwe ouders tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Ouders  die hun kind willen aanmelden kunnen dit doen in de eerste week van februari. ( Daarvoor mag ook). Op dinsdag 5 februari kan dit 's avonds tussen 19.00 uur-20.00 uur. Het aanmeldingsformulier staat ook op onze website.

Scholen op bezoek

Regelmatig worden we benaderd door andere scholen, die graag een kijkje willen nemen op Oostenwind. Veelal om onze ervaringen te horen en te zien wat het proces van onderwijsvernieuwing in de dagelijkse praktijk inhoudt. Hoewel we zelf weten dat een kijkje nemen in andermans keuken meerwaarde heeft, zijn we  terughoudend in deze verzoeken. Donderdagochtend 21 januari echter ontvangen we leerkrachten van de St. Franciscusschool uit Babberich en de Antoniusschool uit Nieuw-Dijk. Zij werken nu nog klassikaal, maar willen heel graag hun onderwijs toekomstgerichter maken en met kernconcepten gaan werken. Deze scholen worden begeleidt door Margje van Muiswinkel van de KPC. Margje is voor ons een bekende, zij is  betrokken geweest in het tweede jaar van Oostenwind en komt donderdag mee. Een mooi moment voor ons om ervaringen en kennis weer met haar te delen.

Klankbordgroep ouders

5 Januari ging de klankbordgroep ouders weer aan de slag met het thema communicatie. Ingezette acties van de vorige keer werden als positief genoemd. M.n. het gebruik van de e-mail verloopt goed.

Om met ouders ‘wowmomenten’ te delen, voor PR en informatieverstrekking aan derden gaan we werken met facebook. Wat gedeeld gaat worden zijn actuele activiteiten, die echt iets zeggen over Oostenwind. Binnenkort ontvangt u meer informatie en een formulier waarop u aan kunt geven of u wel/geen toestemming geeft voor plaatsen van beeldmateriaal, waar uw kind op staat. We willen graag in de social media  laten zien wie we zijn, maar ook recht doen aan wet op de privacy.

Unit 1

Welkom

Vanaf volgende week komt Elanur Bas voor haar stage in unit 1 op dinsdag en woensdag. Ze heeft kennnisgemaakt met Oostenwind en heeft er veel zin in. We heten haar welkom en wensen haar een goede en leerzame tijd in unit 1.

"Hallo allemaal, ik heet Elanur Bas en ik woon in Raalte, Ik studeer in Raalte bij Landstede. Na dit schooljaar ga ik naar Roc Deventer de opleiding onderwijsassistent volgen.Ik hou van kinderen. Ik ben 17 jaar, Ik kom uit Turkije en mijn hobby's zijn winkelen en uitgaan."

Een broertje

Julie Hemels heeft een broertje gekregen. Hij heet Mathis. Gefeliciteerd Julie!

Luiers

M.i.v. 1 februari worden luiers op locatie geleverd en hoeven  ouders van unit 1 geen luiers  meer mee te geven. Dit heeft geen invloed op de uurprijs. Deze blijft gelijk.

Unit 2

Gefeliciteerd!

29 December is het zusje van Otte Dommerholt geboren. Fiep is haar naam.

Unit 3

Het gaat goed!

Juf Merijn geniet van haar verlof. Met haar en Luca gaat het prima. We zien haar eind maart weer terug op school. Ze was blij met de post van Oostenwind.

Student

De stageperiode van Lucy in unit 3 is beeindigd. Haar stagetijd op Oostenwind is daarmee ook afgerond. Ze heeft zeker op het gebied van muziek en drama boeiende activiteiten gedaan.

Unit 4

Student

Amarens was vorige week voor het laatst in unit 4. Ze gaat binnenkort voor het vervolg van haar stage naar unit 2. Amarens heeft kinderen goed uitgedaagd in haar opdrachten. Over haar les Fries en het laatste spel hebben de kinderen het nog steeds.

Grafiek

In de ontdekfabriek is de afstand berekend tussen de woonplaats van de kinderen uit de werkstukken van het vorige kernconcept tot Nederland. De berekeningen zijn verwerkt in een kaart maar ook in een grafiek.

 

Overig nieuws

Kluszaterdagen

Het klussen op het plein verloopt voorspoedig. Het wordt steeds mooier. Zaterdag 16 en 23 januari zijn de volgende klusdagen  Op de 16e worden lagen zand aangebracht op de betonduiker i.v.m. inzaaien gras in het voorjaar. Op de  23e komt er  "valzand" onder de speeltoestellen. Voor beide dagen is het meenemen van een kruiwagen handig. In de entree hangt een lijst waarop u kan geven als u kan komen helpen. U mag dit ook per e-mail doorgeven. De hulp op het plein, maar ook de catering was op de vorige klusdagen fantastisch.

Leerlingenraad

De leerlingenraad heeft na de opstart voor de eerste keer echt vergaderd, met een voorzitter en een notulist! Tijdens de opstart hebben ze een map in gericht, taken verdeeld, en een ideeenbus ontwikkeld. De eerste vergadering stond in teken van de ideeen die door andere kinderen in de bus zijn gedaan. Binnenkort brengen ze verslag uit.

9 februari carnaval

Het duurt nog even, maar op 9 februari vieren we op school carnaval. Om 12.00 uur zijn de kinderen deze dag vrij i.v.m. foekepot. Deze ochtend mogen ze verkleed naar school komen.

Opening BIEB op school

De bibliotheek op school wordt geopend op 8 februari. Uiteraard in teken van boeken en lezen, maar ook met een verbinding naar het nieuwe kernconcept "Communicatie"

Studiemidddag

Dinsdagmiddag gaat het team het volgende kernconcept 'communicatie'voorbereiden. Deze dag zijn de kinderen om 12.00 uur vrij. Een lunch hoeft deze dag niet mee naar school.

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter