Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 2 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Kernconcept  binding

We werken nu twee weken aan het kernconcept BINDING, waar de kernvraag 'iedereen doet ertoe' centraal staat. Vanuit zorg, en deze week ouderenzorg, gaan we na de herfsvakantie verder met gehandicaptenzorg. Een mooi moment afgelopen maandag in de kring, waar opa's en oma's vertelden over de schooltijd van henzelf. En hierna werd voorgelezen door opa's en oma's.

Op donderdag 13 oktober liepen 8 studentes van Landstede een dagje mee op Oostenwind. De gehele dag vonden er in iedere unit verschillende activiteiten plaats rondom het thema van de Kinderboekenweek, ‘voor altijd jong’. De kinderen hebben geluisterd naar mooie voorleesverhalen en hebben getekend, geschilderd en geknutseld over opa’s en oma’s. Het was erg leuk met veel nieuwe juffen voor één dag. (zie foto's in deze nieuwsbrief)

Knooptechniek stond donderdag centraal in het aanbod van juf Dianne voor unit 3 en 4. Om de techniek onder de knie te krijgen vroeg wel om de nodige inspanning, maar toen dat eenmaal lukte....... ( zie foto's bovenaan)

 

Unit 1

Nieuw in unit 1

Stacy Boekelder, Bo Tielbeke, Ben Rodijk, Joris Huesken en  Mayro te Wierik zijn gestart in unit 1. We wensen ze een fijne tijd op Oostenwind!

Unit 2

Welkom

Emma Koolhof is overgevlogen uit unit 1. Jaimy Lynn te gaat overvliegen en start na de herfstvakantie in unit 2. Fijne tijd in unit 2 meiden! 

Student

Hallo allemaal,  Mijn naam is Lotte Butink, ik ben 18 jaar oud en woon in Lemelerveld. Ik studeer aan de internationale PABO in Meppel en zal mijn eerstejaars stage in Unit 2 volbrengen.Dit zullen vier weken zijn, verspreid over de periode tot de kerstvakantie. Ik ben begonnen op 10 oktober en hoop jullie snel op school tegen te komen!

Unit 3

Student

Thijmen Schepers is gestart met de opleiding PABO, KPZ in Zwolle. Hij is voor de eerste stageperiode te vinden in unit 3.

Volleybal

Maandag 17 oktober doen we met twee teams mee met het schoolvolleybaltoernooi in sporthal Tijenraan. Vanaf 9.00 uur zijn er wedstrijden tot ongeveer 13.30 uur. Wie komt ons aanmoedigen?

Foto

Op de foto staat een activiteit van de Studenten in unit 2.

Unit 4

Student

Evanne Verhoef, 2e jaars PABO-student is voor de eerste periode van haar stage in unit 4.

Aanbod filosoferen

Afgelopen week hebben Ineke (moeder van Mikke, Unit 4) en Sandy (moeder van Dion, Unit 4) een aanbod filosoferen verzorgd voor de leerlingen van Unit 4. Tijdens dit aanbod werd gesproken over het thema: Voor altijd jong? Thema's die aan bod kwamen waren plastische chirurgie, persoonlijke verzorging en zou je voor altijd jong willen zijn? Hoe zou jij oud willen worden en is het wel leuk om heel oud te zijn? Vanuit de kinderen werd al teruggegeven dat het erg leuk was en wat hen betreft mocht het zeker vaker terugkomen. Dus wie weet...

Overig nieuws

Studiedagen

Na de herfstvakantie zijn de kinderen op dinsdag vrij vanaf 12.00 uur en de hele woensdag. Op dinsdagmiddag wordt door het team het volgende kernconcept "communicatie" voorbereid. Op de woensdag is er een dag voor alle leerkrachten van mijnplein. Deze dag staat in teken van de toekomst van ons onderwijs:

Wat moeten wij onze kinderen morgen leren? Hoe organiseren we dat? Hoe leren onze kinderen? Middels sprekers en bezoeken aan verschillende bedrijven gaan de leerkrachten van mijnplein die dag en avond aan de slag en met elkaar in gesprek. Deze dag wordt bovenschools ingepland en ingevuld. 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter