Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 3 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

We willen graag op tijd beginnen

Na de muziek start in iedere basisgroep de dag. Als alle kinderen op tijd in de kring zitten, helpt dat mee een goede start van de dag te maken. Soms is er een goede reden om iets later te zijn. Twee minuten eerder van huis, is twee minuten eerder binnen. En dat kan net het verschil maken op tijd te zijn.

Wanneer de muziek aangaat vragen we u rustig de school te verlaten. En wie binnenkomt tijdens de muziek wacht in de entree, om na de muziek de gang in te gaan.

Kernconcept communicatie

Maandag 14 november werden de kinderen bij binnenkomst ontvangen door een fotograaf en een journalist. De start van het kernconcept COMMUNICATIE. Het kerconcept loopt door tot aan de kerstvakantie. De vraag die centraal staat is: Hoe kan ik communiceren? Hierbij kunt u denken aan verschillende communcatievormen. Zowel in taal als nonverbaal.

In het vorige kernconcept BINDING zijn vele aspecten van zorg voorbij gekomen. Hierbij is een gevarieerd aanbod geweest vanuit gastles en excursie. Zo hebben de jongere kinderen geleerd over ouderenzorg, o.a.tijdens het bezoek aan Swaenewoerd. Ze hebben geleerd over medische zorg bij de dokter, apotheek en kraamverpleegkundige. Ook hebben zij ervaren wat therapiehonden kunnen betekenen. Unit 3 en 4 leerden ook over ouderenzorg en therapiehonden. Zij stonden ook stil bij het leven met een handicap. Hoe is het om een prothese te hebben? Het bezoek aan het hospice leerde hen over de zorg in de laatste fase van het leven. Kortom, het was een rijke en betekenisvolle context om te kunnen begrijpen wat bij zorg voor elkaar allemaal wel niet komt kijken.

Spaaractie

Er is €362,43 gespaard bij de JUMBO-spaaractie. Dank voor het sparen en ook voor de hulp bij het invoeren van de ingeleverde bonnen! Het geld wordt besteed aan buitenspelmateriaal.

Unit 4

Spaans- OLA!

Wat heb je nodig hebt als je heel graag Spaans wilt  leren? Die uitdaging ging een drietal kinderen uit unit 4 aan. De inspanning van dit drietal heeft geleid tot wekelijkse lessen Spaans op school. Het maken van een plan, leggen van contacten en het plaatsen van een vacature bij de vrijwilligersbank resulteerden in een sollicitant. Zelf hebben ze een afspraak voor contact gemaakt en een gesprek gevoerd. En nu wordt veel geleerd van de Spaanse taal. En hoe mooi is het, dat je kennis weer doorgegeven kan worden aan andere kinderen die werken over sinterklaas (uit Spanje). Natuurlijk was er een coachende rol nodig om deze stappen te zetten. Maar deze kinderen hebben het zelf gedaan. En dat geeft zelfvertrouwen!

Naar Katwijk

De kinderen van unit 4 gaan op 8 december naar het Jubileumevenement van Adopteer een monument. in de theaterhangaar in Katwijk. UIt alle aanmeldingen zijn 24 scholen gekozen en daar horen wij bij!

Oostenwind heeft het oorlogsmonument aan de Zwolsestraat geadopteerd. Jaarlijks leggen we een krans bij de herdenkingsviering op vier mei bij dit monument. Heel bijzonder natuurljk dat we uitgenodigd zijn in Katwijk. De kinderen gaan er met de bus naar toe en vertrekken om 16.00 uur uit Katwijk.

Overig nieuws

We kijken vast vooruit

Maandag 5 december komt sint op bezoek. U heeft een informatiebrief ontvangen. Dinsdag 6 december zijn de kinderen van unit 2 t/m 4 vrij i.v.m. de voorbereiding van het volgende kernconcept.

Woensdag 21 december is er van 18.00 uur - 19.30 uur een kerstviering op school voor ouders en kinderen. Op deze dag worden overdag met de kinderen toetjes gemaakt. We vragen aan ouders voor deze avond  stamppot te maken. Samen met alle kinderen en de andere gezinsleden willen we stamppot eten en kerst vieren. Meer informatie volgt binnenkort.

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter