Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 4 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

We blikken terug en kijken vooruit

Een goed moment om terug te kijken op het eeste deel van het schooljaar. We begonnen met de feestlijke opening van het schoolplein en dagelijks wordt heel goed gebruik gemaakt van de speelmogelijkheden. Het samenspel en de creativiteit  zijn zeker door de veranderingen op het plein toegenomen.  Leren doen we ook buiten!

Wat hebben we dit schooljaar al mogen profiteren van expertise van ouders. De oudergroep kernconcepten heeft gezorgd voor de afsluiting van het kernconcept 'tijd en ruimte' in de vorm van een Olympische dag. Voor het kernconcept 'binding'  hebben zij vele ouders weten te mobiliseren voor een gastles of excursie. Een kraamverzorgster, een arts, een hondentherapeut, een bezoek aan Swaenewoerd en het hospice zijn daar mooie voorbeelden van. Betekenisvol leren en leren van de echte praktijk. Wat goed te ervaren hoe groot de betrokkenheid is van onze ouders.

En voor 2017 is de agenda al goed gevuld met mooie plannen!

We planten in januari 5 bomen op het plein.

Het team sluit het  traject Pedagogische tact in januari af.

We hebben een nieuwe taalmethodiek besteld. Unit 3 en 4 gaan hier na de kerstvakantie mee aan de slag. "Taaldoen" heet de methodiek en zoals de naam zegt; veel leren door te doen.

Vanuit wetenschap en techniek gaan we de lego-leerlijn van construeren en programmeren inzetten. Na de vakantie starten we met het kernconcept 'groei en leven',  naast kennis over de mens staat het werken aan een onderzoeksvraag centraal.  Met het werken aan je eigen onderzoeksvraag vervolgen we in mei/juni met een verdiepingsslag. Voor deze ontwikkeling wordt het team geschoold in onderzoekend en ontwerpend leren tijdens de voorbereiding van het kernconcept energie. Ook een bedrijvenbezoek en coaching op de werkvloer zijn onderdeel van deze professionalisering.

Aan de portfoliomap wordt op dit moment gewerkt aan inhoud en lay-out. De map wordt in een nieuw jasje gestoken. De inhoudelijke slag die we hier mee gaan maken ligt op het gebied van bewustwording van doelen waaraan het kind werkt. We verkennen  mogelijkheden voor het kunnen presenteren op digitale wijze.

Voor ontwikkeling en verdere verdieping wordt steeds meer samen gedaan vanuit het netwerk van scholen die werken als Oostenwind. Voor Exova (rekenen), taaldoen, het werken met de kernconcepten weten we elkaar steeds beter te vinden . De samenwerking met de Barchschole in Barchem kent een sterke verbinding. We wisselen uit , bezoeken elkaar en verbinden teamleden van de beide scholen voor het verder ontwikkelen van verschillende onderdelen. Mooi om ervaringen te delen en samen op te trekken in ontwikkeling, met elkaar weten we meer!

Kortom, mooie plannen om naar uit te kijken.

Maar eerst wensen we iedereen fijne feestdagen,  een heerlijke  vakantie en een goede start van een heel nieuw jaar vol inspiratie, ontwikkeling, geluk en gezondheid!

Personeel

Juf Paulien heeft woensdag afscheid van Oostenwind genomen. Een juf met passie voor het kind en hart voor de visie van Oostenwind. Helaas was het werk als juf fysiek te belastend voor haar voeten. We bedanken haar voor haar inzet en betrokkenheid en wensen haar alle geluk in haar traject op zoek naar een andere werkplek. 

Deze maand is Hans Mijsters op Oostenwind begonnen. Meester Hans komt iedere woensdagochtend voor conciërgetaken. Hans is bezig met een re-integratietraject en heeft zich via onze vacature op de vrijwilligersbank  gemeld. We wensen hem een goede tijd op Oostenwind.

Unit 1

Peutermeespeelochtend

Voor ouders en peuters die willen ervaren hoe het werken en spelen in unit 1 gaat zetten we de deur open op woensdag 1 februari 2017 van 9.00 - 11.00 uur.

Overvliegen

Puck van der Vliet en Julie Hemels vliegen over naar unit 2. Na de kerstvakantie gaan zij naar unit 2.

Gaat uw kind dit schooljaar nog naar unit 2?

Dan is er voor u op 24 januari 2017 een informatieavond. De betreffende ouders ontvangen persoonlijk een uitnodiging.

GGD-inspectie

Unit 1 is bezocht door de GGD-inspectie. We kunnen u melden dat het qua veiligheid en aanbod goed op orde is.

 

 

Unit 2

In unit 2 heeft de afgelopen weken Sinterklaas een grote rol gespeeld binnen het kernconcept communicatie. We hebben een lettersorteerfabriek gemaakt en daarbij de pakjes van letters voorzien. Hiervan hebben we allerlei woorden gemaakt. De lettersorteerfabriek werd later een woordensorteerfabriek. Er ontstonden op deze manier zinnen.

Nu staat Kerst centraal, de kerstboom staat, de kaarsen branden en de lichtjes in het restaurant branden volop. Het grote licht doen we uit, het is erg knus en gezellig.

Maandag gingen we op visite bij een fotostudio van Gerwin Willemsen achterin de school. Hij heeft ons geleerd dat licht erg belangrijk is bij het maken van foto’s. Ook moet de fotograaf goed communiceren met degene die op de foto gaat. Het was mooi om te zien dat de kennis direct in de praktijk werd gebracht door een fotostudio in te richten en te gebruiken.

Nu kijken we uit naar de kerstviering morgenavond waarin unit 2 een kerstmannendans zal laten zien.

Unit 3

De uitdaging in unit 3 en 4: bouw een gebedshuis dat voldoet aan de tien gestelde bouweisen. En de elfde uitdaging is dat het een samenwerkingopdracht is. De kinderen bijten zich er goed in vast en de resultaten mogen er zijn! En dat bouwen bijdraagt aan vele ontwikkelingen weten de kinderen inmiddels ook.

Welkom

Na de kerstvakantie start Meike Verspui in unit 3. Meike, we wensen je een hele goede tijd op Oostenwind!

 

Unit 4

Workshop portretfotografie

Communiceren d.m.v. fotografie?. Ja dat kan! In deze workshop leerden de kinderen over belichting en met name de Rembrandt belichting. Opvallend hierbij was dat het licht van 1 kant kwam en dat er vaak naast de neus van de geportretteerde een driehoek van licht te zien was. Dit hebben de kinderen ervaren door zelf foto’s van elkaar te schieten met verschillende belichting. Dat communicatie bij fotograferen ook alom aanwezig en belangrijk was bleek wel. Ten eerste communiceerden alle apparaten met elkaar (zender-ontvanger van camera en lampen etc). Daarnaast bleek ook de communicate van de “fotograaf” erg belangrijk om de juiste foto te krijgen. Dit kon verbaal, maar zeker ook non-verbaal. Alle leerlingen van de school zijn even bij Gerwin Willemsen op bezoek geweest. 100 maal dank voor zijn vrijwillige inzet, bevlogenheid en betrokkenheid. Het was een hele inspirerende dag!

Overig nieuws

Carnavalsmarkt voor liefhebbers

11 februari 2017 staat er weer een carnavalsmarkt in Raalte voor de deur! Deze markt zal worden gehouden in De Leeren Lampe van 12.00 tot 16.00.  

Heeft u thuis nog carnavaleske kleding, hoedjes,  accessoires, sieraden etc. over en wilt u dit graag verkopen? Dan is dit uw kans! Voor maar 15 euro kunt u een kraam huren. Geef u uiterlijk voor 16 januari op. Vol is vol! Aanmelden kan via carnavalsmarkt.raalte@hotmail.com Bent u op zoek naar carnavalskleding, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom op 11 februari in De Leeren Lampe. Entree is GRATIS! Met vriendelijke groet 'de Snoezepoezen' Organisatie carnavalsmarkt 'stöppelkaters'

Laarzen

Mocht u (regen)laarzen hebben die niet meer passen , dan houden we ons aanbevolen. We zijn bezig met het verzamelen van laarzen voor het spelen in de natuurzone. Juf Anita zamelt de laarzen in .

Kerstviering

Woensdagavond 21 december komen we allen om 18.00 uur op school met het eten, het servies en bestek om samen met kinderen en ouders kerst te vieren. De kerstvakantie luiden we vrijdag 23 december om 12.00 uur in. Deze dag kan de lunchtrommel dus thuisblijven.

Kinderyoga

Vanaf 9 januari start Sanne Grijmans op de maandag van 14:10u tot 15:00u  in de spelzaal van de Oostenwind met een kinderyoga klas. Na de positieve reacties van kinderen en ouders uit Unit 1 & 2 wordt de eerste groep voor jonge kinderen van 4 tot 8 jaar.
Bij kinderyoga wordt op een speelse manier bewogen en ervaren. Wat vind ik fijn, wat vind ik minder makkelijk, hoe voelt iets aan en hoe is dat bij jou? Vaak ideaal om na een indrukwekkende schooldag in een rustige omgeving op een positieve manier aandacht aan jezelf te geven en aandacht te ontvangen.
Lijkt het je kind leuk om in alle rust een les yoga te ervaren? Of wil jij jouw dochter of zoon graag aanmelden voor deze groep? Er zijn nog enkele plaatsen vrij. 
Voor meer informatie of aanmelden mag je contact opnemen met: 
Sanne Grijmans
Kiyosa
Email : sgrijmans@hotmail.com 
Bellen of appen: 06 48930005

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter