Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 5 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Kernconcepten groei en leven

Heeft u thuis ook veel gehoord over het menselijk lichaam, een laboratorium of onderzoek? Op school is er veel activiteit en wordt er inhoudelijk veel gesproken over het kernconcept. We werken toe naar de presentaties op donderdag 9 februari van 16.30 uur tot 18.00 uur. Heeft u het al in de agenda genoteerd? Per e-mail had u hierover al een aankondiging ontvangen.

Het schoolbestuur TOFonderwijs was donderdagochtend 19 mei met zes mensen op bezoek. We ontvingen de volgende reactie:

TOF Onderwijs (Tubbergen) op bezoek bij  Oostenwind in Raalte……..een frisse kijk op onderwijs……

Inderdaad, we werden geconfronteerd met een frisse, andere kijk op onderwijs dan we gewend zijn in onze scholen, maar waar we duidelijk naar op zoek zijn. Al bij binnenkomst werden we ondergedompeld in het thema “groei en leven”  en werden we ontvangen door een bevlogen directeur. Groepsdoorbrekend, themagericht, kind is eigenaar van zijn eigen leerproces, ruimte om te groeien, niet alleen woorden maar we zagen het ook terug aan de vrolijke, taakgerichte, nieuwsgierige kinderen en de enthousiaste, bewuste leerkrachten. Geïnspireerd reden we terug naar Twente. Voor ons is het een hele boeiende ochtend geweest. Dit  heeft ons aangezet om over het bestaande onderwijsconcept op onze scholen na te denken. We hebben dan ook besloten om met elkaar om de tafel te gaan om te onderzoeken wat onze eerste stap kan zijn. Jolanda en collega ‘s hartelijk dank dat jullie ons hebben “geraakt”!

Bezoek studenten onderwijsvernieuwing PABO

Donderdagochtend 2 februari komen een aantal derderjaars studenten van de PABO een kijkje nemen.

Unit 1

PEUTERMEESPEELOCHTEND

Woensdag 1 februari kunnen peuters en hun ouders op een actieve en manier kennismaken met unit 1, de peutergroep van Oostenwind. Van 9 tot 11 uur zijn peuters welkom mee te komen spelen.

Voor hun ouders is er ruimte voor informatie en het stellen van vragen.

Welkom

Ahmad Alhalabi is gestart in unit 1. We wensen hem een fijne tijd in unit 1.

Unit 2

Welkom

Marit Buis vliegt deze week over uit unit 1 naar unit 2. Maandag 30 januari start ze in unit 2.  We wensen haar een leerzame en plezierige tijd in unit 2.

Ouder-info avond

Deze week was voor ouders van unit 2 een info-avond. Deze avond is goed bezocht door enthousiaste en betrokken ouders. Inhoudelijk stond de avond in teken van de start van een kind in unit 2. Aan het eind van dit schooljaar organiseren we opnieuw deze informatie-avond. Deze is dan bedoeld voor ouders van de kinderen die dit kalenderjaar vier jaar worden. Dus tussen juli en december 2017.

Unit 4

Overvliegen

Volgende week vliegt Niek Elskamp over naar unit 4. We wensen hem een goede tijd in de volgende unit.

Voorleeswedstrijd

Susan Nab vertegenwoordigt Oostenwind in de voorleeswedstrijd. Deze wordt gehouden op woensdag 1 februarivan 19.00 tot 21.00 uur. Ze wordt aangemoedigd door een achttal kinderen van unit 4, die mee mogen. Susan zet ém op en veel plezier!

Overig nieuws

Klankbordavond

Ieder jaar organiseren we een aantal klankbordavonden waarin ouders meedenken over verschillende onderwerpen. Deze keer is input gegeven voor interne communicatie  en hoe we er goed voor kunnen blijven zorgen dat ouders goed geinformeerd worden en betrokken zijn bij het onderwijs van Oostenwind. De goede input wordt de komende periode verkend en krijgt een vervolg op de volgende klankbordavond medio maart.  Het was opnieuw een avond met hoge betrokkenheid en enthousiaste inbreng.

Afscheid concierge

In de eerste verkenningsfase in taken als concierge is gebleken dat de werkzaamheden voor Hans fysiek te belastend zijn. We hebben met Hans en zijn reintegratiebegeleider besloten, de werkzaamheden te stoppen. We wensen hem succes op een volgende plek en wie weet meldt een andere kandidaat zich op de geplaatste vacature.

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter