Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 6 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Kernconcepten

We zijn gestart met het kernconcept 'materie'. In dit kernconcept gaan de kinderen leren over stoffen en hun eigenschappen. In unit 3 en 4 wordt de industriele revolutie behandeld. Wat een verwondering en nieuwsgierigheid wordt gewekt in deze  proefjesweek. De KPCgroep heeft in hun whitepaper over het werken met kernconcepten Oostenwind genoemd bij voorbeelden uit de praktijk. Link naar de whitepaper.

Carnaval

Carnaval staat weer voor de deur. Op maandag 27 februari vieren we carnaval op Oostenwind.
De schooltijden zijn deze dag net als anders, namelijk van 8.30-14.00uur. De kinderen mogen, als ze dit leuk vinden, verkleed op school komen. Losse attributen raden we aan om niet mee te geven, deze raken snel kwijt. Ook confetti, spuit-serpentines en knalkanonnen graag thuis laten.
Voor de lunch wordt deze dag gezorgd, dus de kinderen hoeven alleen fruit en wat te drinken voor de eerste pauze mee te nemen.
In de ochtend worden workshops gegeven, waarvoor de kinderen zich al hebben ingetekend. Daarnaast krijgen de kinderen een aftekenlijst met keuzemogelijkheden met onder andere; knutselen, constructiemateriaal, dansen etc.  Mocht uw kind graag een gezelschapsspel meenemen, dan mag dit op eigen risico. We maken er een gezellig knalfeest van met z’n allen!

De kinderen zijn dinsdag 28 februari vrij i.v.m. een studieochtend en de foekepot.

Taaldoen

We hebben de taalmethodiek 'Taaldoen' aangeschaft. Bij deze methodiek horen taalkasten. Met de hulp van ouders zijn deze kasten ingericht. Heel fijn, het was een hele klus. Stapsgewijs wordt deze methodiek ingevoerd. Deze week zijn Martine en Merijn naar een school geweest die met deze methodiek werkt, om de ervaring uit de praktijk mee te kunnen nemen in de invoering.

Uitwisseling leerlingenraad

De leerlingenraad van Oostenwind bereidt zich voor op het bezoek van de leerlingenraad van Esmoreit uit Luttenberg. De kinderen van Esmoreit zijn nieuwsgierig naar hoe het er op Oostenwind aan toe gaat. Op 14 maart komen deze kinderen bij ons. Natuurlijk is het thema van de leerlingenraad op dit moment de voorbereiding van dit bezoek en wat er dan zoal geregeld moet worden. En onze leerlingenraad maakt een afspraak om daarna bij hen op bezoek te gaan.

Kind in beeld

Zoals aangegeven geven we op donderdag 2 maart de portfoliomap van de kinderen van unit 3 en 4 mee naar huis, met daar in een pakketje met gegevens over de groei van het kind. Een algemene uitleg over dit pakketje geven we op donderdag 2 maart om 16.00 uur. Dit is geen inhoudelijk uitleg over de resultaten van uw kind, maar een uitleg over de werkwijze en hoe de gegevens gelezen kunnen worden. Op donderdag 16 maart is er tussen 16.00 uur en 16.30 uur een inloop voor ouders, die na het bekijken van het pakketje van hun kind vragen hebben. Voor deze inloop maken we gebruik van een intekenlijst die vanaf 6 maart in de unit hangt.

Lustrum

Op 7 juni 2017 is het 5 jaar geleden dat we de naam Oostenwind onthulden. Een moment waar we met ouders en kinderen bij stil willen staan. We zijn met de voorbereiding gestart. Vanuit school zijn Ilony en Karlijn de contactpersonen.

Hoofdluis

Na de vakantie is er op woensdag 1 maart hoofdluiscontrole. We ontvangen geluiden om ons heen dat er weer hoofdluis heerst. We vragen u hier alert op te zijn en uw kind te controleren. Mocht u hoofdluis constateren, wilt u dit dan op school melden?

 

 

 

Unit 1

Nieuw in de unit

Welkom Louise Teerns, Sky Volkers, Levi de Weerd en Noella Kifeta. Deze peuters starten na de voorjaarsvakantie in unit 1. We wensen ze een fijne tijd in de peutergroep!

Dinsdagmiddag 28 februari geen verlengde opvang

Van 25 tot en met 28 februari is Raalte omgetoverd tot Stoppelburcht en wordt deze dagen carnaval gevierd. Op dinsdag 28 februari gaan alle kinderen uit Raalte traditie getrouw foekepotten.

De scholen zijn daarom allemaal ’s middags vrij, zodat alle kinderen in de gelegenheid worden gesteld hier aan mee toe doen. Ook de kinderen van de peutergroep, welke normaal gesproken tot 14.00 uur bij unit 1 komen, zijn die dag om 11.30 uur vrij.

Met vriendelijke groet, Jurgen Bruggeman en Audrey Jansen, Kinderopvang Oostenwind, 0572-362220

Unit 2

Overvliegen

Faas Dommerholt, Ben Rodijk, Ahmad Al Halabi en Mila Groenewegen zijn bijna 4 jaar  en vliegen in de eerste weken na de vakantie over vanuit unit 1. Veel plezier met overvliegen en een fijne tijd in unit 2!

Iedere dag een proef

Bij de proef met skittles: "Wow , wat is er veel rood!" Leerling: "dat komt omdat rood de sterkste kleur is!"

Unit 3

Sodium carbonate (foto)

Bij KC Materie hoort ook een aanbod over moleculen. Deze bouwen we natuurlijk zelf.

Unit 4

Adviesgesprekken schoolverlaters

Voor de schoolverlaters stonden de adviesgesprekken voor het voortgezet onderwijs deze week op het programma. Bij dit gesprek zijn kind, leerkracht en ouders betrokken. Daarnaast hebben we gehoord dat open dagen van verschillende scholen goed bezocht zijn door onze ouders. Niet alleen door de schoolverlaters, maar ook door andere kinderen in unit 4.  In april maken de schoolverlaters de eindtoets en werken we toe naar een afronding van de basisschooltijd.

Schoolhandbaltoernooi

Donderdag 23 februari doen we met een meisjes,- en jongensteam mee aan het toernooi. De dag is van 9.00 uur tot 16.00 uur. Juf Marieke is er in de ochtend en juf Martine in de middag. Anke Haye en Erna Koolhof zijn de begeleiders van de groepen. Succes voor de spelers en wie komt ze aanmoedigen?

Verkeersexamen

Vrijdag 7 april is het praktijkgedeelte van het verkeersexamen voor de 7e jaars.

Filosoferen (foto)

"Wat als alles,niets is?"doorfilosoferen na een aanbod van Ineke.

 

 

 

Overig nieuws

Samenwerking Landstede

Op maandag 27 maart komen studenten van de Landstede voorlezen. Na de activiteit, die ze met de kinderboekenweek hebben verzorgd, komen ze vanaf eind april 10 weken dramalessen geven op Oostenwind. Een mooie winwin-situatie!

Klankbordavond ouders

Donderdag 16 maart is de volgende klankbordavond voor ouders. Ouders die bij de klankbordgroep betrokken zijn worden per e-mail uitgenodigd.

Jeugdgezondheidszorg , een nieuw gezicht

Mijn naam is Lisette Veltink. Ik werk bij GGD IJsselland als jeugdverpleegkundige in Raalte.

Door een verandering in de werkwijze binnen de GGD ben ik vanaf heden jeugdverpleegkundige voor kinderen van 0 – 18 jaar. Dit betekent dat ik ook contactpersoon ben op verschillende basisscholen, waaronder Oostenwind en tevens op het voorgezet onderwijs (Carmel College HAVO/ VWO).Hiermee volg ik mijn collega Anneke Deuling op.

Ieder kind heeft recht om gezond en veilig op te kunnen groeien. De jeugdgezondheidszorg van de GGD heeft als (wettelijke) taak om middels gezondheidsonderzoeken kinderen vanaf de geboorte tot volwassenheid te volgen in o.a. de ontwikkeling, welzijn en groei.

Deze taak voer ik samen uit met o.a. een doktersassistente en een jeugdarts. De meeste contactmomenten en onderzoeken vinden plaats op het consultatiebureau. Vanaf het voorgezet onderwijs vinden de meeste gesprekken op school plaats.

Meer informatie betreft onze werkwijze kunt u vinden op onze website.

Heeft u vragen of wilt u graag advies over bijvoorbeeld opvoeding, groei, ontwikkeling of gedrag? Hiervoor kunt u mij altijd bellen of mailen. Daarnaast bent u altijd welkom om zonder afspraak binnen te lopen tijdens onze inloopspreekuren. De tijden staan op onze website vermeld.

Ook kunt u op school aangeven als u contact met mij wilt.

Contact afdeling Jeugdgezondheidszorg

Monumentstraat 55a Raalte, Telefoon 088 443 07 02 (op werkdagen van 9:00 tot 16:30)

E-mail jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl, Website www.ggdijsselland.nl

Aanbod Cursus Billy Boem

De club voor kinderen (8-12 jaar) in stressvolle thuissituaties Lees de folder voor meer informatie

Aanbod workshop slaappatronen

Op vrijdag 17 maart 2017 is de nationale dag van de slaap. In het kader hiervan organiseren wij een workshop voor ouders in de gemeente Raalte: ‘slaappatronen ontwikkelen’. Deze workshop wordt gehouden op 16 maart 2017. Meer informatie is te vinden in de Flyer.

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter