Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 7 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Pasen

Donderdag 13 april vieren we met de kinderen Pasen op school. Deze dag zijn de kinderen om 12.00 uur vrij. Dit heeft nog niet op de kalender gestaan!

Een BHV-er erbij

Oostenwind heeft er sinds woensdag weer een BHV-er bij. Jody heeft de scholing met succes afgerond.

Werken met kernconcepten

Unit 1 en 2 staan volop in teken van de bakker.  Van graan naar meel en van meel naar brood! De excursies hebben een waardevolle bijdrage geleverd. 

Unit 3 en 4 gaan een stapje verder en zoomen in op de stoffen en gebruiken daarbij het periodiek systeem van de elementen. Zij zijn dus vooral bezig op scheikundig vlak. Voor de kinderen van unit 4 volgt een bezoek aan het bedrijf MAAN in Raalte op donderdag 23 maart om 9.00 uur.

Na dit kernconcept volgt MACHT en REGELS. Hierbij staan we stil bij koningsdag, maar ook bij de tweede wereldoorlog. De dodenherdenking en het door ons geadopteerde oorlogmonument krijgen zeker aandacht.

Aanbod tennis

Donderdagochtend 30 maart is er voor de kinderen van unit 2 t/m 4 een tennisclinic op school. Deze clinic wordt verzorgd door de tennisvereniging. Deze clinic wordt buiten gegeven.

Kluszaterdag op het plein

Binnenkort komen er 5 bomen op het plein. De voorbereidende werkzaamheden worden zaterdag 18 maart door ouders gedaan. Daar zijn we blij mee!!

 

Unit 1

Overvliegen

Sofie Dobben en Shelby van Leungen worden 4 jaar en vliegen over. Succes in de volgende unit!

Nieuw in de unit

Sky Volkers, Feline Bannink en Krijn Verspui zijn gestart in unit 1. We wensen ze een hele fijne tijd!

Bakkers in opleiding

Wat een heerlijke ochtend was het woensdag 14 maart. Alle bakkers in opleiding zijn geslaagd! Er zijn koekjes gebakken, het deeg is gekneed en uitgerold, en vormpjes zijn uitgestoken. En als klap op de vuurpijl mochten de peuters ook nog een cupcake versieren en meenemen in een echt gebaksdoosje. Dankjewel aan "de zoete studio" die dit samen met de kinderen heeft gedaan.

Unit 2
Van de molen naar de bakker
Na het bezoekje aan de molen, zijn we naar Bakkerij Jorink geweest om te zien wat er met het meel allemaal gemaakt kan worden. Bij bakkerij Jorink in Raalte mochten de kinderen door de bakkerij lopen, zagen héél veel broden, cake in de oven, mochten deeg kneden en uiteindelijk op school iets lekkers proeven. Op school gaan de kinderen verder met echt brood bakken. Bijzonder is dat de molenaar ook graan maalt voor bakkerij Jorink. En zo was de cirkel mooi rond!
Otte (5 jaar) weet nu exact wanneer de bakker wakker is en wanneer hij slaapt en Mirthe (5 jaar) weet dat er een vliesje om een graankorrel zit en bij het ene brood zit het vliesje er nog in en bij het andere brood niet. Dank aan bakker Jorink voor het gastvrije ontvangst!
Vervanging juf Marieke
Marieke gaat medio mei met zwangerschapsverlof. Tot die tijd krijgt ze ondersteuning op de werkvloer van Susan Freriks op de maandag en dinsdag en op de woensdag van Karlijn Marissink. Karlijn blijft de rest van het jaar op de woensdag, donderdag en vrijdag in unit 2 werken. Vanaf medio mei komt Marjolein Leemhuis op de maandag en de dinsdag werken, tot aan de zomervakantie. Marjolein heeft tijdens haar opleiding een succesvolle stageperiode op Oostenwind gehad. We streven naar zoveel mogelijk stabiliteit en continuiteit in deze vervangingssituatie. Daar hebben we op deze manier zeker vertrouwen in .
 
 
Unit 4

Rekendoelen

Deze week is er extra aandacht  geweest voor planmatig en doelmatig werken aan rekendoelen. Hoe kun je laten zien dat je aan je doelen hebt gewerkt? Vraag er thuis gerust naar!

Schoolvoetbal

Woensdag 29 maart en 5 april doen we mee aan het schoolvoetbaltoernooi. Daar hebben de kinderen veel zin in! Een nieuwe oproep. Oostenwind moet zorgen voor een scheidsrechter op 5 april. Wie wil deze middag dit namens Oostenwind doen? Jody hoort graag van u. Dit mogen ook gerust broers/zussen o.i.d. zijn. Voor de jongens is de coach Bert Klein Woolthuis en voor de meisjes Arjan Broeks. Voor verdere informatie. j.rabs@mijnplein.nl

Verkeersexamen

Op 6 april doen de 7e jaars het theoretisch examen en op 7 april gaan ze in de praktijk laten zien dat ze goed weten hoe het fietsen in de dagelijkse praktijk hoort te gaan. Een deugdelijke fiets is belangrijk voor deze dag. ( en voor de dagen erna, natuurlijk ook)

 

Overig nieuws

Extra workshop slaapproblemen

Vanwege grote belangstelling is er een tweede workshop ingepland. Meer info in de flyer.

Niet naast de deur, maar voor wie op zoek is naar een evenement met uitdagingen is er op 25 maart het http://www.festivalvantalent.nl/ .

Vakantierooster 2017-2018 (Voor de vroegboekers)

Er is nog overleg binnen de Raalter Scholen of de drie dagen tussen de meivakantie en hemelvaart ook vrije dagen kunnen worden. Dit hoort u zsm van ons als dit zo is.

In het schema staan nog niet de losse vrije dagen ( studiedagen) vermeld.

De vakantiedagen voor 2017-2018

Herfstvakantie  

maandag 23   oktober 2017 t/m vrijdag 27 oktober 2017

Kerstvakantie  

maandag   25 december 2017 t/m vrijdag 5 januari 2018

Krokusvakantie

maandag 26   februari 2018 t/m vrijdag 2 maart 2018

Pasen  

vrijdag   30 maart 2018  t/m maandag 2 april  2018

Koningsdag

vrijdag   27 april 2018

Meivakantie  

maandag   30 april t/m vrijdag 4 mei 2018

Hemelvaart

Donderdag   10 en vrijdag 11 mei 2018

Pinkstervakantie

maandag   21 mei 2018

Zomervakantie  

maandag   23 juli 2018 t/m vrijdag 31 augustus 2018

 

 

Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad heeft in de laatste vergadering meegekeken naar het vakantierooster. Ook is in het jaarverslag van de mr van 2016 besproken. Deze wordt binnenkort op de site geplaatst. 

Yoga

Afgelopen periode hebben de kinderen van unit 2 en een aantal kinderen van unit 3 en 4 mogen ervaren wat yoga is en wat het met ze doet. Sanne Grijmans verzorgde de lessen vanuit Kiyosa (kinderyoga en spelen met aandacht). Op een speelse manier bewegen vanuit rust met yoga houdingen, zintuiglijke spelletjes, ontspanningsoefeningen, en nog meer andere manieren om dicht bij jezelf te zijn. Het is erg mooi om te ervaren hoe alle kinderen, passend binnen het onderwijs van de Oostenwind, op hun eigen manier met yoga omgingen. Na de eerste lessen wennen werd de yoga meer eigen. Kinderen werden meer bewust van hun eigen lichaam en konden even de rust nemen om te ervaren hoe ze zich nu eigenlijk echt voelden op dat moment. Een jongen uit unit 2 was ineens bewust van zijn hart en dat dat sneller ging kloppen na inspanning en toen hij weer rustig werd zijn hart ook weer rustiger werd. De leerkracht van unit 3 merkte op dat een meisje, dat  meestal met veel energie aanwezig is nu meer vanuit rust de unit in kwam. De tieners van unit 4 hebben Sanne tips en tops gegeven, ze waren vooral erg positief en willen graag nog meer houdingen doen. Na deze periode zal Sanne nog maandelijks yoga komen geven. 

Voor de kinderen en tieners die wekelijks yoga willen of als je je kind een ontspannen en speelse manier gunt om dichter bij zichzelf te zijn door middel van yoga, dat kan. 

Sanne geeft kinderyoga op maandagmiddag. 

Van 14.10 - 15.00 uur voor de leeftijd van 4 tm 7 jaar

Van 15.10 - 16.00 uur voor de leeftijd van 8 tm 12 jaar

Daarnaast geeft Sanne ook 1 op 1 therapeutische kinderyoga

Voor meer informatie en inschrijven zie facebook.com/kiyosaraalte of bel of app naar 0648930005

 

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter