Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 9 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Herdenken

In de afronding van het kernconcept macht en regels stond de Tweede Wereldoorlog centraal. Unit 4 heeft het oorlogmuseum in Nijverdal bezocht. De serie "13 in de oorlog"is door unit 4 op school en thuis bekeken. Kinderen in unit 3 en 4 hebben aan muurkranten gewerkt, waarbij ze keuze hadden uit tien onderwerpen. De tentoonstelling  met materialen groeide iedere dag. De kinderen gaven hier ook uitleg bij. Om het bewustzijn van herdenken mee te geven legden we, net als ieder jaar, een krans namens school tijdens de dodenherdenking op 4 mei. Om ook de jongere kinderen te laten ervaren wat herdenken is hadden we dit jaar een herdenking bij het monument om 13.30 uur. Tijdens deze herdenking legden de kinderen bloemen bij het monument en werden zelfgemaakte gedichten voorgelezen. Klik hier voor de gedichten. gedicht1 gedicht2 gedicht3

Deze week zijn de bloemen gemaakt met 3D-pennen. Kinderen van unit 4 hebben de jongere kinderen in begeleid. het resultaat mag er zijn! Foto's van de afsluiting van vanmiddag en de herdenking staan op de site in de gallery.

Excursie verzorgd door de ouderraad

Vrijdag 19 mei gaan de kinderen van unit 4, unit 3 en de 3ejaars van unit 2 naar het techniekmuseum Heim in Hengelo. Deze kinderen gaan met de trein. In Heim gaan de kinderen in groepjes workshops doen.Met deze kinderen gaan leerkrachten en ouders van de ouderraad mee.

De eerste en tweede jaars van unit 2 gaan naar Dondertman in Holten. Deze kinderen gaan met auto's. Marloes Rabelink, unitouder van unit 2, benadert ouders voor het rijden.

Beide uitjes zijn van ongeveer 10 tot 12 uur. Wilt u net als anders eten en drinken meegeven?

Lustrum

U heeft kunnen lezen dat we bezig zijn met de voorbereiding voor het eerste lustrum aan het eind van dit schooljaar. In de laatste schoolweek is er voor de kinderen een dag met activiteit en een moment voor ouders en kinderen om het 5 -jarig bestaan feestelijk te vieren. Ook de kinderen hebben een actieve rol in de voorbereiding van het lustrum. En aan u als ouders hebben we ook een vraag:

Voor een speciale Oostenwind jubileumuitgave vragen wij om anekdotes van u. Deze jubileumuitgave wordt gemaakt ter ere van het 5-jarig jubileum van Oostenwind. Een verhalenexpeditie met verhalen van en over leerlingen, leerkrachten, klassen, kinderen, ouders en iedereen die mooie verhalen heeft m.b.t. de onderwijsvisie van Oostenwind.  Via deze uitgave willen we een helder beeld scheppen over Oostenwind. Een bijzondere uitgave voor en van Oostenwind. Klik hier voor meer info.

Ondersteuning voor het maken van fillm

Voor het lustrum en in de periode ervoor willen we gaan werken met filmmateriaal. Wie is handig in monteren van filmbeelden of kent iemand die  ons hierbij kan helpen? We horen het graag! oostenwind@mijnplein.nl

Personeel

Volgende week gaat Marieke haar laatste werkweek in voor ze met zwangerschapsverlof gaat. We wensen haar een goed verlof en zijn reuzebenieuwd naar de geboorte van de baby! Susan Freriks is inmiddels ingewerkt in unit 2 en gaat het verlof van Marieke tot aan de zomervakantie invullen.

Vanaf medio mei tot aan de zomervakantie komt Marjolein Leemhuis op de woensdag, donderdag en vrijdag. Ze is er in die periode voor het ouderschapsverlof van Jody op de woensdagen en voor extra ondersteuning. Ze is voornamelijk in unit 3 en 4.

Bezetting schooljaar 2017-2018

Voor het volgende schooljaar zijn er geen wijzigingen in de bezetting qua aantal leerkrachten en onderwijsassistenten. Ook zijn er geen grote interne verschuivingen qua personeel. Binnenkort informeren we u over de exacte invulling.

Verandering lokaal

We gebruiken al jaren meer ruimte in het gebouw dan waar we recht op hebben.De extra ruimte is wel ingericht en gebruiken we ook. We hebben in de vleugel van unit 3 en 4 besloten het laatste lokaal niet structureel als werkruimte meer in te zetten. Dit voornamelijk om de loopafstand van leerkrachten in te perken. Zeker wanneer er twee personeelsleden werken in de vleugel. Qua functieruimtes is er voor de kinderen niets veranderd. De ruimte worrdt ingezet voor incidentele activiteiten.

Landstede-drama/dans

Afgelopen woensdag was de eerste keer van 10 lessen drama/dans verzorgd door de Landstede. De kinderen zijn voor deze lessen verdeeld in groepen en werken met hun groep toe naar een eindproduct dans/drama. Op 28 juni laten ze allen zien wat ze geleerd hebben tijdens een parade. De eerste kennismaking was succesvol en we kijken alweer uit naar volgende week!

 

Unit 1

Informatieavond unit 2

Twee keer per jaar organiseren we voor nieuwkomers in unit 2 een informatieaovnd. Op 13 juni is deze avond voor ouders waarvan het kind tussen juni en december 2017 4 jaar wordt. Deze avond start met een inloop om 19.45 uur. Deze avond wordt verzorgd door Anita en Karlijn. De ouders van deze kinderen ontvangen een uitnodiging. 

Unit 2

Zusje voor Muhamed (unit 2)  en Hamza (unit 1)

Op zaterdag 29 april hebben Muhamed en Hamza een zusje gekregen, ze heet Sumeja. Wij feliciteren de hele familie Jasarevic en wensen hen veel geluk.

Unit 3

Zwemmen

Alle kinderen van unit 3 hebben sinds afgelopen maandag schoolzwemmen. Ze gaan eens per 2 weken een uur zwemmen. De kinderen waren enthousiast en kunnen niet wachten tot ze weer schoolzwemmen hebben.

Voorstelling

Dinsdag 30 mei gaan de 5e en 6e jaars naar de voorstelling ‘smakelijke sprookjes’. De voorstelling is op de Horizon, er hoeven dus geen ouders mee.
Smakelijke Sprookjes is een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Een interactieve voorstelling met Koninklijke tafelkleden, sierlijke schorten en een kapot vergiet.

Portfoliogesprekken

De portfolio gesprekken voor unit 3 en 4 komen er weer aan, staat de datum genoteerd op uw kalender? U heeft de gesprekkenlijst begin van het schooljaar in uw mailbox gekregen. Bij een paar kinderen is het gesprek verplaatst, met deze ouders is contact geweest.

Overig nieuws

Parkeergedrag

We zien ouders die hun auto op het trottoir  parkeren. Hierdoor wordt de verkeerssituatie voor school minder overzichtelijk. De auto's dus graag langs het trottoir parkeren!

Ouderavond

Staat dinsdagavond 30 mei al in uw agenda? Op deze avond organiseren we een ouderavond voor alle ouders.

Schoolfotograaf

Woensdag 17 mei worden de kinderen op de foto gezet. Vanwege de tegenvallende kwaliteit van de afdrukken komt dit jaar een andere fotograaf. Deze dag worden alle kinderen individueel en met de unit op de foto gezet. Ook wordt er een familiefoto gemaakt. We starten met unit 1. Voor de kinderen van unit 1,die deze dag niet naar school gaan, is het wel mogelijk om op de foto gezet te worden. Deze kinderen worden om 8.30 uur verwacht. We maken rond deze tijd de individuele foto's  en de groepsfoto van unit 1. Voor de familiefoto van kinderen die niet op school zitten is het mogelijk deze om 12.00 uur te laten maken. Hiervoor vragen we wel dat u als ouder zorgt voor het verzamelen van de kinderen.

De afhandeling van de foto's verloopt digitaal. u krijgt hiervoor informatie via uw kind.

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter