Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 10 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Personele bezetting 2017-2018

De personele bezetting is bijna rond. Wanneer deze definitief is hoort u dat van ons. Wat we wel alvast kunnen vermelden is dat Karlijn Marissink verbonden blijft aan Oostenwind. Niet meer vanuit de invalpool, maar als vast personeelslid. Daar zijn we blij mee!

Schooljaar 2017-2018

We kijken vast vooruit naar het volgende schooljaar. Deze week is het vakantierooster inclusief de studiedagen goedgekeurd door de medezeggenschapsraad. De vrije dagen voor volgend schooljaar vindt u hier.

In unit 1 is een peiling uitgezet voor de invulling van dagen en bezetting voor het komende schooljaar. We streven ernaar zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van ouders. Mocht u volgend schooljaar gebruik willen maken van VSO, BSO of sport BSO dan kunt u dit kenbaar maken. Ook hiervoor geldt, dat op basis van vraag een zo goed mogelijk aanbod wordt nagestreefd. U kunt dit doorgeven aan Jolanda. oostenwind@mijnplein.nl

Lustrum

Voor het lustrum gaan we werken met video en film. De kinderen van unit 3 en 4 krijgen dinsdagmiddag 13 juni een een workshop "jouw vlog" Hierin gaan ze leren waar een sterke vlog aan moet voldoen, hoe je deze opbouwt, hoe je een scenario voor een vlog kunt schrijven en hoe je als presentator sterk overkomt op beeld. Deze workshop wordt gegeven door Lars Henning. Een deel van de vlogs die de kinderen na deze workshop gaan maken willen we posten op ons youtube-kanaal. Voor het posten ontvangt u een formulier, waarop  u aan kan geven wel of geen toestemming hiervoor te verlenen. De ingevulde formulieren ontvangen we graag retour voor 9 juni.

Verder zoeken we nog ondersteuning voor montage van film en foto-materiaal. Welke ouder kan ons hierbij helpen? Graag doorgeven aan Jolanda.

Ouderavond

We ontvingen positieve reacties na de ouderavond afgelopen dinsdag. "Wat leuk dat ik zelf weer ging nadenken over spelling" "Goed hoe de kinderen de workshop van TaalDoen verzorgden" De gesprekken hebben me tot nadenken aangezet" "Over het filmpje hebben we thuis nog lang nagepraat" Mochten er onderwerpen zijn, die wat u betreft verder uitgediept zouden kunnen worden en mogen terugkomen dan horen we dat graag. We nemen het dan mee als input voor volgende avonden. Een verslag in de vorm van beeld volgt binnenkort per e-mail.

Kernconcepten

Deze week zijn prachtige technische tekeningen gemaakt door de kinderen van unit 3 en 4. Ze gaan vrijdag 2 juni mee naar VMI. De vader van Niek en Ilja werkt daar. Hij is op school geweest om te vertellen over dit bedrijf. http://www.vmi-group.com/  Hoe gaat het proces van technische tekening naar machinebouw?

Unit 1

Op de foto: Fietsdemonstratie in unit 2

Unit 2

Een zusje

Ben Rodijk heeft een zusje gekregen. Ze heet Lola en het gaat goed met haar. We feliciteren Ben en zijn ouders.

Huwelijk

Karlijn gaat op zaterdag 17 juni trouwen met Guido. We wensen ze natuurlijk een hele mooie dag!

Op vrijdag 16 juni en woensdag 21 juni heeft ze verlof. Op 16 juni werkt Susan voor haar en op 21 juni Marjolein.

Fietsen

De opa van Jelle is vroeger fietsenmaker geweest. Hij heeft gisteren de kinderen geleerd een band te plakken. Vanmorgen is wielrenner Gertjan geweest en hij heeft verteld over soorten fietsen, banden, en kleding. Grote verwondering was er toen hij liet zien hoe hard hij kan fietsen.

Gym in de gymzaal

Vanaf deze week gymt unit 2 iedere vrijdagmorgen van 9.30 uur tot 10.15 uur in de gymzaal van de Horizon. Kunt u uw kind op vrijdag gymschoenen en eventueel shirt en broek meegeven? Anita, Karlijn en Nick verzorgen samen de lessen.

Nieuw in unit 2

Bodhi Duteweerd  en Ella Booijink zijn 4 jaar geworden en gestart in unit 2. We wensen ze een goede tijd in unit 2.

 

 

Unit 3

Voorstelling

Afgelopen woensdag ging een deel van unit 3 naar de voorstelling "Smakelijke sprookjes". Smakelijke sprookjes is een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt.

Unit 4

Schoolverlaters

De schoolverlaters maken zich op voor de laatste etappe! Na de afname van de eindtoets zijn alle kinderen nu aangemeld op het voortgezet onderwijs. Voor de eindtoets hebben we dit schooljaar gebruik gemaakt van de IEPtoets. De kinderen hebben naar verwachting gescoord naar en passend bij hun verwijzingsadvies. De schoolscore was 86. Het landelijk gemiddelde is dit schooljaar 78,3. Op zowel de onderdelen taal, lezen als rekenen scoorden de kinderen boven dit gemiddelde. Informatie over de Ieptoets http://www.toets.nl/basisonderwijs/iep-eindtoets.

We gaan nu voor een goede afronding van hun basisschooltijd. Deze week zijn deze kinderen gestart met een filmproject, waar ze de laatste weken van dit schooljaar aan werken. Ze worden hierbij begeleid door Marco Kotteman. 3, 4 en 5 juli gaan deze kinderen op kamp en op 18 juli nemen ze afscheid van Oostenwind. Maak er mooie weken van schoolverlaters!

Overig nieuws

Stoppelhaene

Na de kick-off is een serieuze start gemaakt. Oostenwind doet dankzij een actieve groep ouders mee met de stoppelhaeneoptocht. Het plakken is begonnen. Het volgende moment is 14 juni. Voor informatie. Foto's staan bovenaan deze nieuwsbrief.

Medezeggenschapsraad

In de afgelopen mr-vergadering is de status van het jaar- en schoolplan besproken en is input geleverd voor het vakantierooster 2017-2018. De volgende vergadering is verplaatst naar 26 juni.

Schoolfotograaf

Deze week zijn de codes meegegeven voor de schoolfoto's. U kunt, indien gewenst, deze zelf online bestellen.

Afsluiting KC

Op vrijdag 16 juni is de afsluiting van het kernconcept 'kracht en golven' met de demonstratie van de 'shooters'. Tijd en locatie hoort u nog.

Afsluiting drama

Iedere woensdag hebben de kinderen dramales van studenten van de Landstede. Deze week zijn rollen verdeeld voor de parade op 28 juni van 18.00 -19.30 uur. U kunt daar bij zijn. Zet u het vast in de agenda?

Lang Pinksterweekend

Volgende week dinsdag en woensdag zijn de kinderen vrij. Tot donderdag!

 

 

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter