Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 11 2016-2017
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 23 februari 2020
Algemeen

Personeel

Meester Nick heeft een andere baan en gaat ons aan het eind van het schooljaar helaas verlaten. Een betrokken en enthousiaste meester die de afgelopen jaren vele bewegingslessen heeft verzorgd voor unit 1 t/m 4. Heel jammer voor ons, maar uiteraard voor Nick een mooie kans. Gefeliciteerd Nick! Tijdens het lustrumfeest nemen we afscheid van hem. Er wordt gezocht naar een opvolger voor hem.

Kernconcepten

Evenwicht in hoofd, hart en handen. Wanneer ben je in balans? Welke soorten voeding kennen we en wat betekent het wat er op verpakkingen staat? Een koppeling wordt gemaakt met de creatieve opdrachten. Er worden mooie dingen gemaakt van  klei, houtskool en laq. Ook de 3D-pennen worden nog ingezet voor het bouwen van bruggen. Deze opdracht loopt nog door vanuit het vorige kernconcept. Het maken van een dagmenu, bekijken van de inhoud van verpakkingen en het werken in een supermarkt bieden vele mogelijkheden voor de verbinding met taal en rekenen.

Dankjewel ouderraad

We kregen een verfrissend ijsje vorige week van de ouderraad. Een aangename verassing tijdens het tropische weer.

Hoofdluis

In unit 4 is een melding gedaan van hoofdluis. Wilt u zelf alert blijven en met regelmaat controleren. Voor de zomervakantie is er geen controle meer op school. En de haren graag vast met staart of vlecht.

Parade

Studenten van Landstede Raalte hebben de afgelopen periode met de kinderen  gewerkt aan een Parade van verschillende voorstellingen. Woensdagavond vond de Parade van de verschillende toneelvoorstellingen plaats op basisschool Oostenwind. Wat lieten de kinderen prachtig toneelspel zien onder begeleiding van de studenten van de Landstede. We zagen het publiek en de kinderen genieten. We willen de studenten van de Landstede bedanken voor hun inzet en de fijne samenwerking.

 

 

Unit 1

Overvliegen

Sieb Kinds is overgevlogen naar unit 2. We wensen hem een fijne tijd in de nieuwe unit!

Unit 2

Een baby!

Op 21 juni is juf Marieke bevallen van een prachtige zoon. Hij heet Jonas en het gaat goed met hem.

Marieke en Jeroen gefeliciteerd en geniet van de kraamtijd! Marieke is met verlof tot de herfstvakantie.

Unit 4

Schoolverlaters op kamp

Volgende week gaan de schoolverlaters op kamp. Meester Jody en Charl Koolhof gaan met ze mee. We wensen ze veel plezier! Maandag 17 juli nemen ze afscheid van de kinderen van Oostenwind en dinsdag 18 juli is er voor hen, hun ouders en het team een afscheidsavond.

Overig nieuws

Stoppelhaene

De voorbereidingsgroep voor de Stoppelhaeneoptocht heeft 'de wind in de zeilen'. Met veel enthousiasme is gewerkt op de 'plakdagen'en de inbreng van kinderen en ouders is fantastisch.! Een fijne sfeer en goede productie. Succes op de volgende plakdata: 1 juli, 12 juli, 15 juli en 19 juli.

Ook dit jaar kunnen kinderen zich opgeven voor  de Stoppelkids. Interesse? https://www.youtube.com/watch?v=oeSVr-S2kJs 

Medezeggenschapsraad

Afgelopen week heeft de medezeggenschapsraad vergaderd. Op de agenda stond o.a:

-  Op welke wijze kunnen we ouders laten meedenken bij het jaarverslag?

-  MR heeft kennis genomen van inspectiebezoek en is blij met de positieve reactie van inspecteur op de werkwijze van Oostenwind.

- De afronding van de formatie voor het  komend schooljaar wordt gevolgd door MR totdat deze is ingevuld.

Nieuw schooljaar

Ook het volgende schooljaar willen we starten met een informeel open huismoment voor de kinderen en hun ouders. Dit jaar is dat op vrijdag 1 september tussen 17.30 en 18.30 uur.

Afronding van dit schooljaar

Donderdag 20 juli staat in teken van opruimen en schoonmaak. De schoonmaak van kleine materialen hebben we gepland in de week voor de herfstvakantie. Op de laatste dag voor de zomervakantie willen we wel kasten, tafels en stoelen etc. schoonmaken met de kinderen. Wie deze dag kan komen helpen, is welkom met emmer en doek.

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter