Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 1 2017-2018
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Ouders

We zijn blij met de actieve betrokkenheid van onze ouders. De medezeggenschapsraad, de ouderraad en de werkgroep kernconcepten lieten zien wat zij , samen met de andere ouders, voor de school en dus de kinderen betekenen. Wanneer ieder een steentje bijdraagt kunnen we veel leuke en leerzame momenten organiseren. Hierbij ontvangt u de link waarin u de vragenlijst van de ouderraad en de werkgroep kernconcepten kan invullen, als u dit nog niet heeft gedaan.

Een reminder van de e- mail:

Onderwijs maak je samen, help jij ook dit nieuwe schooljaar mee om de kinderen heel veel nieuwe dingen te leren? De ouderraad, de werkgroep kernconcepten en de leerkrachten hebben een vragenlijst gemaakt om de hulp die ouders aan Oostenwind kunnen bieden in kaart te brengen en deze op een plek te verzamelen. De vragenlijst kan meerdere malen ingevuld worden, vaders, moeders, maar ook opa’s en oma’s die iets willen bijdragen worden van harte uitgenodigd om de lijst in te vullen. Vult u hem ook in? Alvast hartelijk dank! Hier vind u de vragenlijst:  https://nl.surveymonkey.com/r/oostenwind

Workshop kernconcepten

Martine gaat donderdag 21 september naar de kernconceptendag van de KPC-groep. Hier komen scholen die interesse hebben in het werken met kernconcepten. Oostenwind presenteert zich als voorbeeldschool. Martine gaat daar een workshop verzorgen waar het werken met de ontwerp- en onderzoekscirkel een onderdeel is.

 

Unit 1

Actief meedenken?

Unit 1 werkt met een oudercommissie, die vier keer per jaar samen komt om mee te denken over unit 1. We zoeken nieuwe ouders voor deze commissie. Mocht u interesse of vragen hebben, dan horen wij dit graag.

Woensdag verlengd

We kennen de mogelijkheid van een verlengde dag voor peuters tot 14.00 uur. Dit organiseren we op dinsdag en vrijdag. Samen op school eten, meer uitdaging, wennen aan een dag tot 14.00 uur of het prettig vinden dezelfde eindtijd te hebben als een ouder kind uit het gezin. Dit zijn mogelijke redenen waarom ouders kiezen voor een verlengde peuteropvang. Er is een verzoek voor de woensdagmiddag. Indien er meer ouders zijn, die hier gebruik van zouden willen maken, dan is het goed dit kenbaar te maken. We kunnen dan kijken of we dit kunnen opzetten.

 

Unit 2

Studenten in unit 2 stellen zich aan u voor

Ik ben Anniek Brinkman en ik kom de komende maanden (tot half januari) stagelopen in unit 2.

Ik ben derdejaars student aan de Katholieke PABO Zwolle en verdiep mijzelf het komende halfjaar in adaptief lesgeven.Ik woon in Zwolle, maar kom oorspronkelijk uit Deventer. Ik ben scout, jeugdlid en leiding voor kinderen van 4 tot 8 jaar in Twello. Ik dans, fitness en ben dol op muziek. Verder reis ik graag. Mijn mooiste reis tot nu toe? Een rondreis door Ghana als ambassadeur van Scouting Nederland.

Ik vind het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan en mag zijn op school, tevens vind ik samen mooie herinneringen maken belangrijk. Je zit niet alleen op school om te leren, maar ook om echt kind te kunnen zijn. Mijn motto is daarom ook niet voor niets: The best things in life, are the people we love, the places we've been and the memories we've made along te way. Ik heb geen vaste stagedagen.

 

Mijn naam is Naomi Klein Ovink en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Raalte. Ik doe de opleiding onderwijsassistent en wil hier na graag naar de Pabo. Mijn stage dit jaar is in Unit 2. Ik heb voor  Oostenwind gekozen omdat, de nieuwe manier van onderwijs mij interessant lijkt. Ik werk bij de Scapino, verder vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken. Ook doe ik nog een sport namelijk dansen. ik heb erg veel zin in de stage! ( foto staat bij unit 1)

Unit 3

Stage in unit 3

Mijn naam is Sophie Tuïnk, ik ben 17 jaar en kom uit Raalte. Ik ben 2e jaars student aan de Landstede in Raalte. Ik volg de opleiding onderwijsassistent. Hierna wil ik graag naar de PABO.

In de weekenden werk ik bij Elferink/X11 schoenen. Ik vind het leuk om met vriendinnen af te spreken en om te koken. Dit jaar loop ik stage bij Oostenwind in Unit 3. Eerst alleen op maandag en dinsdag en ongeveer op de helft van het jaar komt de woensdag er ook bij.  Ik heb gekozen voor Oostenwind omdat, het mij interessant lijkt om ook eens te kijken bij een ander soort onderwijs dan het reguliere onderwijs. Ik denk dat ik hier veel kan leren.  Ik heb heel veel zin in dit schooljaar en hoop dat ik de kinderen veel kan leren.

Oortjes unit 3 en 4

We hebben voor ieder kind oortjes aangeschaft. Deze oortjes worden gebruikt voor het werken met ditgitale middelen. De oortjes worden bewaard in doosjes, voorzien van naam. De verantwoordlijkheid om hier goed mee om te gaan ligt bij de kinderen. Als de oortjes weg zijn of niet meer goed functioneren kan op school een nieuw setje aangeschaft worden, of kunt u zelf andere aanschaffen.

Unit 4

Kamp

Dit schooljaar gaan we nog met alleen de schoolverlaters op kamp. Vanaf volgend schooljaar gaan we dit anders vormgeven en gaan we deze activiteit met unit 4 als totaal doen. In organisatie voor het kamp, maar ook voor het deel van de unit dat op school blijft is de huidige constructie dit jaar nog te realiseren. Aan het begin van volgend schooljaar komen we daar met de ouders van unit 4 op terug. Uiteraard blijven we aandacht hebben voor de afronding van de basisschoolperiode van de schoolverlaters.

Oortjes

(zie unit 3)

 

Overig nieuws

Jaarvergadering ouderraad

Op de kalender heeft u kunnen zien dat donderdag 21 september de jaarvergadering wordt gehouden. Ook andere ouders mogen daarbij zijn. U bent welkom om 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur

Leren schaken?

Voor kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen kinderen acht gratis lessen van een uur volgen. Deze worden gegeven op acht dinsdagmiddagen na de herfstvakantie van 15.45-16.45 uur. Locatie Oostenwind. Voor informatie en aanmelding; j.mocking@vodafonethuis.nl

Buitenschoolse activiteiten van de werkgroep Cultuur

-          Zaterdag 23 september, 13.00 uur, centrum Raalte
Streetlive
www.streetlive-raalte.nl  

-          Zaterdag 7 oktober, 13.30 uur, Bibliotheek Raalte
Schilderen op muziek (6 t/m 9 jaar)
www.bibliotheeksalland.nl

-          Vrijdag 13 oktober, 19.30 uur, HOFtheater Raalte
Paul van Loon – de Kunst van het Griezelen  (vanaf 6 jaar)
www.HOFtheater.nl

-          Zaterdag 28 oktober, 14 en 16 uur, HOFtheater Raalte
Buurman & Buurman (vanaf 3 jaar)
www.HOFtheater.nl

-          Zondag 5 november, 15 uur, Theater Podium Heino
We hebben er een geitje bij (vanaf 2 jaar)
www.podiumheino.nl

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter