Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 2 2017-2018
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Kinderboekenweek

Afgelopen week is er iedere dag een activiteit geweest in het kader van de kinderboekenweek. Maandag was er  toneelspel door 4 leerlingen van unit 3 en 4. Dinsdag gingen we griezelig koken. Donderdag kwamen Landstede studenten voor allerlei activiteiten . Op vrijdag mogen de kinderen 'griezelig gezellig' verkleed naar school komen. Natuurlijk is er veel aandacht geweest voor lezen en voorlezen.

Kernconcepten

Na de afsluiting van 'evenwicht en kringloop' met recy-kleren gingen we door met  de kinderboekenweek. Hierna gaan we verder met het kernconcept 'materie'. "Waar is alles van gemaakt?" In dit kernconcept staat het doen van onderzoek en de inzet van de onderzoekscirkel centraal.

De inloop en de start in de kring zijn van invloed op de rest van de dag......

Op tijd komen, je jas ophangen, spullen in de koelkast zetten en vervolgens in de kring zitten is een houding die we van kinderen verwachten en trainen tot het ingeslepen is: "Zo doen we dit op Oostenwind." Ook uw rol  is belangrijk om de kinderen dit te kunnen leren. Op tijd komen, uw kind zelf de jas op laten ophangen, zelf spullen in de koelkast laten zetten en rustig de kring in laten gaan. Jonge kinderen mogen dit nog leren, oudere kinderen kunnen dit. De verstillingsmuziek gaat aan om van de drukke overgang huis-school naar rust te kunnen komen. Ouders die tijdens/na de muziek nog in de gang zijn, vragen we om 'op kousenvoeten' naar buiten te gaan. Vanuit de rust in de kring kan een goede start gemaakt worden naar het werken. De leerkracht is om 8.20 uur in de kring.

Schoon de herfstvakantie in 

Over de schoonmaak heeft  u al een e-mail ontvangen. Maandag 16 oktober en dinsdag 17 oktober gaan materialen mee naar huis om thuis schoon te maken. De spullen, die meegenomen kunnen worden, staan in het atelier van unit 2 en in de achterste ruimte van unit 3 en 4. Hier hangt een lijst bij waarop aangegeven kan worden wat u meeneemt.  Vanaf donderdag 19 oktober tot de eerste dag na de herfstvakantie ontvangen we de materialen graag weer retour.

Woensdag 18 oktober zijn de kasten leeg, zodat we op die dag tussen 19.00 uur en 21.00 uur schoon kunnen maken. Net als tafels/stoelen etc. Voor deze avond horen we graag op wie we kunnen rekenen. Hiervoor hangt een lijst in de entree. Aanmelden kan ook door middel van  een e-mail: oostenwind@mijnplein.nl  We rekenen op uw hulp!

 

Unit 1

Welkom

Dewi Brouwer is in unit 1 gestart. Welkom Dewi en een fijne tijd!

Unit 2

Marieke terug van verlof

Marieke is vanaf woensdag 18 oktober weer terug van haar verlof. Het gaat goed met Jonas. Fijn dat je er weer bent Marieke! Dit schooljaar werkt Marieke op woensdag en donderdag in unit 2. Dankjewel Yanara voor de vervanging op de donderdagen en Karlijn voor de vervanging op de woensdagen.

Overig nieuws

Nieuws van de ouderraad

Tijdens de ouderavond is er toegelicht wat de ouderraad doet voor de kinderen en school. Op donderdag 21 september is de jaarvergadering geweest. Het jaarverslag van 2016-2017 is
besproken en deze komt op de website te staan. Daarnaast zijn we nog op zoek naar nieuwe leden, dus wil je een steentje bijdragen en betrokken zijn bij jouw kind en school? Dan horen we dat graag via or.oostenwind@mijnplein.nl
Wil jij ook dat we de kinderen ondersteunen in activiteiten op en buitenschool? Wil je dat de ouderbijdrage zo laag mogelijk blijft? Dan hebben we jouw hulp nodig met het inzamelen van oud papier. Voor opgave kan het opgaveformulier gebruikt worden.

Kookboeken

Willen de ouders die een kookboek hebben besteld, maar nog niet hebben opgehaald dat voor de herfstvakantie doen? Klik hier voor meer informatie.

Medezeggenschapsraad

Binnen de MR vindt een wissel plaats. Karlijn gaat namens het team Ilony opvolgen. Ook is de MR op zoek naar ouders voor de oudergeleding van de MR. Er is al  interesse getoond in deze taak. Mocht u ook interesse hebben dan kunt u dit voor 1 november bij de MR kenbaar maken: mr.oostenwind@mijnplein.nl

Schoolschaatsen

Krabbelen, vallen en weer op staan! Schaatsen is voor kinderen een leuke manier om te sporten. Kom dus schoolschaatsen op de overdekte kunstijsbaan van De Scheg in Deventer. Kinderen zijn in beweging, leren schaatsen en maken lol met ijsspelen. Groepen 5 tot en met 8 kunnen op diverse data starten met de schaatslessen. Op de site van de Scheg vindt u meer informatie over schoolschaatsen.  .

Voor  € 17,50 per leerling wordt het volgende geboden:

  •  Toegang tot de overdekte kunstijsbaan (normaal € 5,70 per keer)
  •  4 schaatslessen van 50 minuten per les
  •  Spelen in de winterspeeltuin De Speelpool
  •  Schaatsenhuur inbegrepen (normaal € 5,50 per keer)
  •  Schaatscertificaat
  •  2=1 kortingsvoucher voor de kunstijsbaan (1x gratis entree)
  •  Aanbieding voor een schaatscursus bij onze Schaatsschool

Graag zien wij een reactie tegemoet of uw kind wil deelnemen. Wij verwachten van u, als ouder, ook inbreng in het rijschema. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we ons aanmelden voor de vrijdagmiddag, periode feb-mrt 2018.  Aanmelden kan via de ouderraad. or.oostenwind@mijnplein.nl t.a.v. Sylvia

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter