Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 3 2017-2018
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Afsluiting kernconcept "materie"

Donderdag 16 november sluiten we het kernconcept materie af. Voor de kinderen van unit 3 en 4 betekent dit het presenteren van hun onderzoek. Drie weken is gewerkt aan onderzoeken aan de hand van de onderzoekscirkel. Ouders zijn welkom tussen 12.30 uur en 13.30 uur om binnen te lopen en de presentaties bij te wonen. Inhoudelijk is gekeken naar de verschillen tussen 5 materiaalgroepen: hout, metaal, keramiek, kunststof en textiel. In unit 2 worden volgende week krukjes gemaakt van hout.

Het volgende kernconcept "binding" start dinsdag 21 november. Cultuur en geloof staan deze keer centraal.

Bespreken van analyse en rekendoelen

Na de presentaties van de onderzoeken is donderdag 16 november tussen 13.30 uur en 14.00 uur gelegenheid voor ouders van unit 3 en 4 om met hun kind de analyse van de rekentoets te bespreken.

Afscheid Ilony

30 november is de laatste werkdag van Ilony op Oostenwind. Ouders die haar graag persoonlijk de hand willen schudden, kunnen dit in deze laatste werkweek doen. Op woensdag 29 november of donderdag 30 november kunt u haar hiervoor opzoeken. De procedure t.a.v. de opvolger van haar is in een vergevorderd stadium.

Unit 1

Op de foto:

We mengen met kleur!

 

Unit 2

Student Pabo

Hallo allemaal, mijn naam is Britt Otter. Ik ben 19 jaar en ik woon in Zwolle. Ik studeer aan de Katholieke pabo Zwolle, en zit in mijn eerste leerjaar. Misschien dat u mij al eens gezien heeft in de school, ik loop stage in unit 2 en ik ben hier elke maandag. Af en toe ben ik er zelfs de hele week! Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin op deze school. Nog even iets meer over mij: ik zit op scouting in Zwolle. hier geef ik leiding en ook dit vind ik heel erg leuk om te doen. Verder hou ik er van om boeken te lezen, te skeeleren en te reizen (bijvoorbeeld naar Parijs en Londen of een warm land). Ik kijk er naar uit om nog veel te leren hier op Basisschool Oostenwind!

Unit 3

Wissel van invaller

De afgelopen periode is Merijn vervangen door Iemke Marsman. Dit is prima verlopen. Echter nu de periode langer gaat worden, met een zwangerschapsverlof in het verschiet, is het voor Iemke in combinatie met haar andere invalwerk niet goed te combineren. Vanaf 20 november komt Danielle Wolfkamp werken in unit 3 op de maandag, dinsdag en woensdag. Danielle is als invalpooler al een aantal jaren werkzaam binnen mijnplein, waarvan een lange tijd op Esmoreit in Luttenberg. We danken Iemke voor haar inzet voor Oostenwind en wensen Danielle succes en Merijn een goede zwangerschap! De communicatie voor de ouders van unit 3 wordt voortgezet als in eerdere mailing is verwoord.

Unit 4

Voortgezet onderwijs

Deze week zijn de kinderen van unit 4 op bezoek geweest bij het voortgezet onderwijs. We vinden het belangrijk dat de kinderen een goed beeld kunnen vormen van wat er na de basisschool mogelijk is. Ook om een goede keuze te kunnen maken als je in het laatste jaar van de basisschool zit. De bezochte scholen zijn de Capellenborg in Wijhe en het Carmel College in Raalte.

Op de foto

Voorstelling 'the lion'; zelf muziek maken en zingen! Uitgevoerd door alle kinderen van unit 4, ingestudeerd samen met Dianne.

Overig nieuws

Kerst

Dit jaar vieren we kerst op 20 december, passend bij het kernconcept 'binding'. Tijdens het kerstontbijt van 8.00 uur tot ongeveer 9.30 uur zijn ook ouders welkom. Nadere informatie volgt nog.

Prijswinnaars stoppelhaenekleurwedtrijd

Gefeliciteerd! Drie winnaars van de kleurwedstrijd hebben hun prijs in ontvangst genomen. Foto's staan bovenaan deze nieuwsbrief.

Aanbod KIES (kinderen in echtscheidingssituatie) programma.

Een aanbod voor een groep lotgenoten, waarin kinderen leren om beter om te gaan met de scheiding van hun ouders. Voor info.

Hoofdluiscontrole

Bij de controle van woensdag 8 november zijn geen luizen of neten gecontstateerd. Goed nieuws dus! De volgende controle staat gepland voor de eerste woensdag na de kerstvakantie.

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter