Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 5 2017-2018
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Open huis

Woensdag 24 januari zetten we de deuren open voor belangstellende ouders. De gemeente heeft ouders van het kinderen, die in het volgende schooljaar 4 jaar worden, een brief gestuurd. Een verzoek is gedaan aan deze ouders om begin februari hun kind aan te melden.

Meeloopmomenten

Na de voorjaarsvakantie gaan we werken met meeloopmomenten voor onze ouders. Ouders kunnen een deel van de dag meekijken met hun kind. Het doel is dat ouders kunnen ervaren wat hun kind doet en hoe hun kind leert. Voor deze inloopmomenten wordt per unit de intake georganiseerd. Vanuit de unit komt ook de verdere informatie hierover.

Kernconcepten

De trigger van het kernconcept 'tijd en ruimte' heeft al vele vragen losgemaakt. De kinderen leren over de ruimte, maken planeten in het atelier en op schaal en zijn met onderzoeksvragen bezig als: "Is er buitenaards leven en hoe kun je dat bewijzen?" Ook is over het thema deze week gefilosofeerd.

Ontwikkelingsverslagen unit 3 en 4

De komende weken ontvangen de kinderen van unit 3 en 4 hun ontwikkelingsverslag. Ook worden de toetsen van CITO gemaakt en geanalyseerd met de kinderen. De uitwerking hiervan komt in de portfoliomap.

Hoofdluis

De hoofdluiscontrole was positief. Er is geen reden tot verdere actie. We hebben vernomen dat op andere plaatsen in Raalte wel hoofdluis is geconstateerd. Wilt u dus alert blijven, uw kind met regelmaat controleren en indien nodig melding doen op school?

 

 

Unit 1

Welkom

Phileine Veld is gestart in unit 1. We wensen haar een fijne tijd in unit 1.

Verlengde opvang op woensdag

Vanaf eind januari wordt ook op woensdag verlengde opvang tot 14.00 uur verzorgd. De administratie neemt contact op met de ouders die zich hiervoor hebben aangemeld.

Unit 2

Welkom

Bo Tielbeke is vier jaar geworden en overgevlogen naar unit 2. We wensen hem veel plezier in unit 2.

Anniek gaat naar Nepal

Anniek Brinkman is deze week voor het laatst. Ze gaat voor haar vervolgstage naar Nepal! We bedanken haar voor de leuke lessen en wensen haar veel succes.

 

Unit 3

Welkom

Tijn Hartong heeft een dagje meegelopen en start volgdende week in unit 3. We wensen hem veel plezier en succes in unit 3.

Bezoek Kidsweek

De makers van de methode kidsweek, die wij gebruiken voor begrijpend lezen komen woensdag 25 januari naar Oostenwind. Ze willen weten hoe scholen met kidsweek werken en zijn geinteresseerd in ons onderwijs en het gebruik van kidsweek.

Overig nieuws

Muziek Netwerk Salland

Muziek Netwerk Salland houdt een muziekmiddag voor alle jeugd van 4 t\m 12 jaar van de Gemeente Raalte op zondag 14 januari. meer informatie vindt u in de flyer.

Data:

Woensdag 17 januari zijn de kinderen van unit 2 t/m 4 vrij i.v.m. de voorbereiding van het volgende kernconcept.

Maandag 12 februari zijn de kinderen vrij. Het team gaat die dag naar www.knapvilla.nl . Een dag in het teken van het lerende brein in relatie tot de leeromgeving.

Om vast in de agenda te zetten: Maandagavond 5 maart komt Karin van Zutphen, directeur van www.wittering.nl voor een ouderavond. Meer informatie volgt nog.

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter