Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 6 2017-2018
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Nieuws van de werkgroep carnaval

Dinsdag 13 februari vieren we carnaval op school.Die dag kunnen de kinderen  kiezen uit verschillende bezigheden. Zo is er disco in de speelzaal en worden er cupcakes gebakken en versierd. Ook kunnen kinderen zich laten schminken, kan er geknutseld worden en kunnen kinderen gezelschapsspellen spelen.

Van 11:00 tot 11:30 uur is er een playbackshow, waarbij vanuit elke unit 2 acts kunnen worden opgevoerd. Hiervoor houden we voorrondes in de units op donderdag 8 februari, waarna de 2 meest gewaardeerde acts dus voor de hele school mogen optreden op 13 februari!

We sluiten de dag af met een dansshow van De Krielen en natuurlijk een polonaise.

Die dag mogen de kinderen dus een spel mee naar school nemen. Ook mogen de ze verkleed naar school komen. Wij zorgen verder voor de aankleding op school, dus partypoppers en confetti mogen thuis blijven. Vanaf 12:00 uur zijn de kinderen vrij en kunnen ze gaan foekepotten.

Studiedag 12 februari

Maandag 12 februari gaat het team voor de voorbereiding van het kernconcept naar www.knapvilla.nl . Hier krijgen ze een presentatie over het brein, meervoudige intelligenties, mindset en ontwikkelen van talenten. Met deze input en de inspiratie op deze locatie gaat het team concreet aan de slag met de voorbereiding van het KC Macht en Regels. Ook gaan een aantal ouders mee deze dag.

Kernconcepten

Tot de carnaval werken we aan Tijd en Ruimte. De opa van Sil en Tijn komt donderdagmorgen 8 februari in unit 2,3 en 4 ons informatie geven over het heelal, het zonnestelsel en laat
ons kennismaken met een telescoop. We zijn bezig met een bezoek aan de sterrenwacht.

Na de carnaval start KC Groei en Leven. Dit tot wat in de kalender vermeld staat. We hebben KC Communicatie en Groei en Leven omgeruild. Reden hiervoor is dat we meedoen met de ontwerpwedstrijd "het groenste schoolplein van Overijssel". Een mooie kans om  onderzoekend en ontwerpend leren in te zetten voor een opdracht uit de praktijk. We worden voor de inhoud begeleid door Landschap Overijssel. Voor meer informatie en data, klik hier

Kind in beeld

Op woensdag 14 februari gaat de portfoliomap mee met de kinderen van unit 3  en 4. Achter het tabblad 'groei' staat het deel Kind in beeld. Hierin is de groei vanuit het leerlingvolgsysteem in beeld gebracht ten op zichte van het vorige meetmoment in juni. Voor ouders die nieuw zijn in unit 3 ( en andere belangstellende ouders) is er op 7 en 8 februari een uitleg over Kind in Beeld. Beide momenten verzorgt Stefanie de uitleg tussen 16.30 uur en 17.00 uur. Op 14 februari kunnen ouders van unit 3 en 4 tussen 13.30 uur en 14.00 uur op school komen om met hun kind samen naar dit deel te kijken.

Taaldoendag

Woensdag 7 februari gaat een deel van het team naar de bijeenkomst van Taaldoen. Een middag waarin scholen, die met deze taalmethodiek werken elkaar ontmoeten en van elkaar leren.

Ouderavond 5 maart

U ontvangt deze week een uitnodiging

Unit 1

Welkom

Noah Duteweert is begonnen in unit 1. We wensen hem een hele fijne tijd!

Verlengde opvang

Vanaf deze week is verlengde opvang tot 14.00 uur mogelijk op dinsdag, woensdag en vrijdag.

 

Unit 2

Kernconcept Tijd en ruimte

In unit 2 schitteren de sterren in het heelal je al tegemoet wanneer je 's ochtends de ruimtes binnenkomt. Iedereen maakt op dit moment een eigen heelal waarbij we de planeten al kennen bij naam en sommigen van ons aan de hand van wat er daar te zien is. Aan de hand van de plaat met alle planeten erop hangen we ze in de juiste volgorde op. We zijn ook bezig met een liedje om de namen goed te kunnen onthouden. Klik hier voor de tekst van het liedje.

Welkom

Louise van Teerns is overgevlogen vanuit unit 1. Welkom in unit 2 en we wensen haar een fijne en leerzame tijd. 

Bibliotheekboeken

We willen u er aan herinneren dat de schoolbiebboeken geleend mogen worden. Denkt u ook aan het inleveren op school! U kunt de boeken herkennen aan de streepjescode met Oostenwind op de achterkant.

Unit 3

Op de foto: voorstelling Landstede over pesten

Unit 4

Angel schrijft over het bezoek aan het HOFtheater

We gingen op de fiets naar het HOFtheater. En we moesten eerst wachten tot we naar binnen mochten. Er waren ook andere scholen: De Linderte, De Horizon en De Sint Jozefschool uit Nieuw-Heeten. Toen we binnen waren liepen, we naar de ingang van het theater. We zaten op de derde rij van rechts, en we konden goed naar het podium kijken. Toen het begon: ik vond het best spannend, want ik wist niet echt wat er allemaal ging gebeuren. Op het begin dacht ik ¨Het is best wel saai,¨ maar wat later vond ik het echt super leuk. Ik moest echt best vaak super lachen om grapigge stukjes. Het gaat over een meisje genaamd Marie, Ze woont in een dorpje met haar beste vriendin Saar. De ouders van Marie zijn gescheiden en sinds kort heeft haar moeder een nieuwe vriend. Hij was klein, grijs en hij had een snor en hij leek op een rat. Marie werkt samen met Saar bij een benzinepomp. Maar op een dag ontmoet Marie de nieuwe jongen van school, Danny. Haar leven verandert en ziet Saar niet zo vaak meer. Ik vond het een super leuk toneelstuk!

Voorleeskampioen

Mirthe Willemsen gaat als voorleeskampioen Oostenwind vertegenwoordigen volgende week. Succes Mirthe en vooral veel plezier!

Overig nieuws

Cultuur

Klik hier voor de flyer: kennismaken met cultuur 2018

GGD

Een reminder voor ouders, die van de GGD al bericht hebben ontvangen i.v.m. GGD-onderzoek. Klik hier.

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter