Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 7 2017-2018
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 23 februari 2020
Algemeen

Personeel

Merijn is deze week met zwangerschapsverlof gegaan. We wensen je een fijn verlof Merijn en voor straks een goede bevalling! Danielle blijft in unit 3 om haar tot aan de zomervakantie te vervangen.

De gezondheid van Dianne laat nog niet toe dat ze weer aan het werk kan. Ze heeft last van de luchtwegen, benauwdheidsklachten en erg weinig energie. Beterschap Dianne en hopelijk tot gauw. Helaas zijn hierdoor wel meerdere gezichten in unit 1. We zijn blij dat de vervanging door de vertrouwde gezichten, Sandra, Esther en Dion wordt gedaan.

Invalprobleem

Helaas ervaren ook wij dat er te weinig invalleerkrachten beschikbaar zijn. Mede door de griep is er een tekort en krijgen we vanuit de invalpool te horen dat er geen invaller kan komen. Door extra inzet van eigen collega's, maar ook het spreiden van collega's op de werkvloer of het inzetten van b.v. de intern begeleider hebben we steeds de situatie kunnen opvangen. We hebben hierdoor nog geen kinderen naar huis hoeven sturen.  Het streven is dat het dagelijkse ritme en het programma van de kinderen zo goed mogelijk door kan gaan. Gevolg is wel dat andere werkzaamheden en taken blijven liggen. Hopelijk nadert de griepgolf zijn einde en kunnen we bij invalvraag weer een beroep doen de invalpool.

Ouderavond

We kijken terug op een geslaagde ouderavond. Team en ouders van Wittering.nl en team en ouders Oostenwind ontmoetten elkaar. Directeur Karin van Zutphen vertelde over de 'waarden' van Wittering.nl en hoe essentieel het vertrouwen in kind en school is in het  succesvol kunnen werken. Informatie over het volgen van kinderen en het verschil tussen statisch toetsen en dynamisch toetsen gaf regisseur Marianne Rongen. De ouders van Wittering.nl deelden hun ervaringen en beantwoordden vragen van ouders van Oostenwind. Naast informatie was er ook ruimte voor gesprek n.a.v. de stellingen: "Ons type onderwijs past bij alle kinderen, niet bij alle ouders", "Bepaalt de leeftijd wat een kind moet kunnen?" en "Ons type onderwijs sluit aan bij het voortgezet onderwijs". Naast ouders van Oostenwind waren deze avond meerdere onderwijsprofessionals en andere ouders aanwezig. Mooi om hoge betrokkenheid te ervaren en bewust stil te staan bij de waaromvraag van het anders organiseren van het onderwijs. Dank aan allen die aanwezig waren en hebben bijgedragen aan het succes van de avond.

Unit 1

Nieuw in unit 1

Eva Schuster is gestart in unit 1. Welkom Eva en we hopen dat je je snel thuis gaat voelen in unit 1 en in jullie nieuwe huis.

Unit 2

Nieuw in unit 2

Net als zijn zusje Eva in unit 1, is Keyaron Schuster na de voorjaarsvakantie gestart op Oostenwind. Sky Volkers en Rowan van Rossum zijn 4 jaar geworden en overgevlogen uit unit 1. Welkom jongens en een fijne tijd  in unit 2.

Groei en leven

Wat wil unit 2 graag op het groene speelplein terug zien? We durven te dromen van een zwembad, schommels, bloemen, insecten en andere beesten, een klimboom, boomhutten en boomstammen om op te zitten en nog veel meer. Binnen maken we voorbeelden van bijvoorbeeld knex en ijslolliestokjes. We gaan nu verder kijken naar insecten en een insectenhotel. Hoe ziet dat hotel eruit? Welke dieren wonen/logeren daar? Wat hebben we nodig om een insectenhotel te bouwen? Dáár hopen we de komende tijd achter te komen!

Unit 3

Nieuw in unit 3

Na een periode van kennismaken zijn na de vakantie Lotte Oortwijn en Beau Spanjaard in unit 3 begonnen. Welkom en een goede tijd in unit 3!

Unit 4

Opnames jeugdjournaal

We zijn benaderd door de NOS om een nieuwsitem te maken over het groene schoolplein. Vandaag zijn opnames gemaakt en volgende week maandag of dinsdag gaat het uitgezonden worden. De kinderen van unit 4 hebben verteld over het ontwerpproces en over het belang van een groener schoolplein.

 

Overig nieuws

Hoofdluis

Bij de controle van woensdag 7 maart zijn geen neten en/of luizen gevonden door de controlerende ouders

Stoppelhaene 2018

De voorbereidingen voor Stöppelhaene zijn alweer in volle gang. Na het succes van vorig jaar, willen we ook dit jaar weer meedoen. Voor de pasen krijgen de kinderen een aanmeldformulier mee naar huis. Dus lijkt het jullie ook leuk om:

     • Samen een mooie versiering te maken?

     • Samen met je kind(eren) met de optocht mee te lopen?

     • Samen met andere kinderen en ouders, Oostenwind op de kaart te zetten?

Zie voor meer informatie het aanmeldformulier in de fllyer.

groetjes Annemarie van de Brink, Marloes Langenbach en Simone Booijink

Jas aan, jas uit?

Nu de temperatuur weer omhoog gaat zien we dat kinderen met spelen last hebben van een te warme winterjas. Een winterjas is 's ochtends veelal nodig,  maar overdag soms te warm. We vinden dat kinderen zelf kunnen aanvoelen of ze zonder jas buiten kunnen spelen. Het meenemen van een vest of dunnere jas kan mogelijk voor de overgangsfase een oplossing zijn. Indien volwassenen vinden dat een kind wel een jas aan moet, zullen ze dit aangegeven.

 

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter