Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 8 2017-2018
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Nieuwsbrief Basisschool Oostenwind
datum: 25 februari 2020
Algemeen

Personeel

Na de pasen start Loes in het Veld op Oostenwind. Zij gaat op woensdagen en vrijdagen bewegingsonderwijs verzorgen in unit 1 t/m 4. Welkom Loes!

De peutergym van de maandag, die verzorgd werd door Sjanne Disselhorst, komt dan te vervallen. Dankjewel Sjanne voor de inzet in dit schooljaar en je fijne gymlessen!

Loes stelt zich aan u voor:

Mijn naam is Loes Huis in 't Veld, 28 lentes jong en geboren in Heino. Sinds 1,5 jaar woon ik samen met mijn vriend en hondje Beau in het mooie Raalte. Ik heb de opleidingen CIOS in Heerenveen en Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 4 succesvol afgerond. In het verleden heb ik eerder voor de Rode Bank gewerkt, en recent bij Lifestyle Centre Raalte als sportinstructrice en als lifestyle coach. Mijn hobbys zijn sporten, wandelen met de hond en de gezelligheid opzoeken met familie en vrienden. Vanaf 4 april zal ik te zien zijn op de Oostenwind waar ik als eerst wegwijs gemaakt zal worden en uiteindelijk de peutergym en gymlessen zal gaan geven aan unit 1 t/m 4. Naast mijn werkzaamheden op de Oostenwind zal ik aan de slag gaan met de nieuwe Sport BSO van de Rode Bank genaamd "InOranje". Ik heb er al heel veel zin, tot snel allemaal!  

Met sportieve groet, Loes in 't Veld

Werken aan kernconcepten

Maandag zijn we het kernconcept "Macht en regels" gestart met een gezamenlijk "muziekstuk". Dat regels nodig zijn om samen  muziek te kunnen spelen werd snel duidelijk! Waarom zijn er regels en hoe gaan we hier mee om? Deze vragen staan de komende weken centraal.

We duiken in onze staatsinrichting, wat zijn de provinciale staten? Wanneer komt je in een gevangenis en wie bepaalt dat?  Welke regels spelen een rol binnen de taal, grammatica en spelling. Welke regels zijn er in het verkeer?

Op 5 en 6 april is er een voor een deel van de kinderen een verkeersexamen.

Ook leren de kinderen wat nodig is om de Koningsspelen op 21 april te organiseren. Welke regels zijn dan nodig om dat goed te kunnen doen?

Studiedag

Op 30 maart heeft het team een studiedag. Deze dag staan hoogbegaafdheid, lego en de voorbereiding voor het kernconcept op het programma. 

Unit 1

Op de foto: Loes in 't Veld

Unit 2

Welkom

Vince Hennekes is afgelopen maandag gestart in unit 2. Welkom Vince en een fijne tijd op Oostenwind!

Invallers unit 2

De afgelopen twee weken hebben we te maken gehad met vele verschillende invallers. We zijn blij dat er iedere dag iemand beschikbaar was, maar de vele wisselingen hebben mogelijk wel impact gehad op de kinderen. Na de pasen zijn we weer met de eigen collega's in de unit.

Op de foto: Wie vindt de meeste eitjes?

Unit 3

Overvliegers en nieuwe leerlingen

Mirhte Buis, Teun Poppe en Fenne Gijssendorfer zijn overgevlogen uit unit 2. Rebecca Matovu, Lars en Amber ter Meer zijn afgelopen maandag in unit 3 gestart. We wensen jullie een goede tijd in unit 3!

Op de foto: regels in het verkeer, verkeersborden

Unit 4

Schoolvoetbal

Afgelopen woensdag was de eerste ronde van het schoolvoetbal. Het was een drijfnatte, maar erg gezellige middag, die werd afgesloten met een zakje chips van de OR.

De jongens strijden volgende week om de plaatsen 1 /tm 6. De meiden strijden om de plaatsen 7 t/m 10. Dat betekent dat onze jongens en meiden het super hebben gedaan.

Mindmappen (foto)

Deze week hebben kinderen van unit 3 en unit 4 een aanbod gehad over het maken van een mindmap. Het aanbod werd verzorgd door Ellen Woertman. De kinderen leerden over de 'regels' voor het maken van een mindmap.  Een mindmap is een visuele techniek om informatie te ordenen. Hierbij een link voor een korte uitleghttps://www.bing.com/videos/search?q=mindmap+wat+is&&view=detail&mid=27E1F43730221E8F4F4827E1F43730221E8F4F48&&FORM=VRDGAR . Maar....miscchien kan uw kind het wel beter uitleggen!

Overig nieuws

Nieuws van de MR

Jolanda en Marieke (preventiemedewerker RI&E) hebben het RI&E- verslag en de stand van zaken rondom risico's en veiligheid op school doorgenomen. Dit is voorgelegd aan de MR en besproken in de laatste vergadering.

De MR is dringend op zoek naar twee ouders die plaats willen nemen in de MR. Met name ouders uit unit 2 en 3 zijn welkom. Voor vragen of opgave kunt u mailen naar mr@oostenwindraalte.nl. Na het paasweekend volgt er voor de ouders van unit 2 en 3 nog een oproep per mail. We hopen op veel reacties!

Nieuws van de kernconceptengroep ouders

Met de trein 

Hoe leuk is het om samen met uw kind te reizen met de trein! Wil je dit vaker doen? Dat kan snel geregeld worden en het is voor kinderen extra voordelig!

Railrunner

Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Zij kunnen voor slechts €2,50 met de trein reizen.

Hieronder de link:

https://www.ns.nl/producten/meest-gekocht/p/railrunner

NS Kids Vrij abonnement (Gratis)

Met het Kids Vrij abonnement mag een kind (t/m 11 jaar) gratis met de treinreizen. Dat wil zeggen, onder begeleiding van een volwassene. Het kinderabonnement kan alleen geladen worden op een persoonlijke ov-chipkaart en is geldig in dezelfde klasse en op hetzelfde traject als de meereizende volwassene. Het geldt door de week én in het weekend en is ook geldig bij andere treinvervoerders dan NS. Voor administratieve redenen moet er wel eerst 0,01 euro afgerekend worden. Daarna kan het abonnement op de OV-chipkaart geladen worden.

Hieronder de link naar de aanvraag voor een Kids Vrij abonnement:

https://www.ns.nl/webshop/nieuwproduct?0&product=KVR&reisklasse=U&contractduur=DRLP&returnurl=http://www.ns.nl/reizigers/winkel

Een persoonlijke OV-chipkaart

Een persoonlijke OV-chipkaart vraag je eenvoudig online aan. Je hebt hiervoor een digitale foto nodig en je betaalt via iDEAL. De persoonlijke OV-chipkaart kost € 7,50.

De kaart is vijf jaar geldig.

Vraag een persoonlijke OV-chipkaart aan via onderstaande link:

https://www.ov-chipkaart.nl/ov-chip-kopen/persoonlijke-ov-chipkaart-aanvragen.htm

Dus als u een OV-chipkaart aanvraagt voor uzelf kunt u uw kind hier ook gratis op laten reizen!

Nieuws van de website

Naar alle nieuwsitems
Kalender: februari

Naar de volledige agenda

© 2020 Oostenwind Raalte | Alle rechten voorbehouden | Afmelden

Facebook Twitter