Nieuws


15 mrt 2014 | Algemeen

Oostenwind op schaaktoernooi in Hengelo

Schoolschaken in Hengelo ( foto's in de gallery)

De schakers van basisschool “Oostenwind” hebben zaterdag, 15 maart, meegedaan met het scholenkampioenschap van Overijssel, dat gehouden werd in Hengelo.
Met zeven kinderen en een aantal ouders hebben we die dag genoten van fanatiek gespeelde schaakwedstrijden. Iedere school speelde die dag negen partijen tegen andere Overijsselse scholen. Van die negen wedstrijden werden er drie gewonnen en twee gelijk gespeeld. Hiermee kwamen we op de gedeelde twintigste plaats terecht (van de vierendertig). Voor beginnende schakers een heel goed resultaat,zeker als je bedenkt dat de oudste van ons tien jaar is en de jongste pas zes. Als deze jongens en meisjes blijven schaken dan gaan we volgend jaar voor plaats tien en over twee jaar een top-drie klassering.
Goed gedaan Harjan, Lynn, Renske, Mirthe, Floris, Remi en Angel!

Sjaak Mocking

 

 


19 dec 2018 | Algemeen

Op bezoek bij Sheltersuit

Een aantal kinderen bezocht het atelier van Sheltersuit in Enschede, om te zien hoe en door wie deze Sheltersuits gemaakt worden.  Een filmpje van het leerzame bezoek

https://www.facebook.com/725772197517763/posts/1982676021827368?sfns=mo  


08 jan 2018 | Algemeen

Saamhorigheid en verbondenheid centraal bij Basisschool Oostenwind

 

Salland Centraal 22-12-2017 om 12:41

Afgelopen periode stond bij Basisschool Oostenwind in Raalte saamhorigheid en verbondenheid centraal. Vanuit het Kernconcept 'binding' hebben leraren en leerlingen uitgezocht waar ze bij horen, met wie ze verbonden zijn en hoe anderen in het leven staan/het geloof beleven. Zo zijn woensdag onder andere een moskee, een hervormde en een katholieke kerk bezocht.

 

    

 

"Als basisschool staan we middenin de samenleving; ons gebouw staat naast Dimence, tegenover Swaenewoerd en om de hoek van het Hofstedehuis", laat een medewerker van de school weten. "In deze periode vol feestdagen verdient iedereen aandacht. Met deze gedachte zijn we bij bovenstaande organisaties op bezoek geweest, om al deze bewoners een fijne Kerst te wensen."
Tijdens workshops hebben de kinderen onder andere kerstwensen gemaakt en drie houten kerstbomen. "Nadat we op locaties een aantal kerstliederen ten gehore brachten, hebben we de houten kerstboom aan elke organisatie aangeboden met daarin fijne en lieve kerstwensen die vervolgens aan de bewoners uitgedeeld zijn."

Ook aan de overige (eenzame) ouderen is gedacht; vanuit het Ouderenfonds deed de school mee aan de Kerstkaartenactie. De kinderen hebben de kerstkaarten volgeschreven met een persoonlijke wens. Basisschool Oostenwind wenst een ieder fijne feestdagen en een gelukkig en (naasten)liefdevol 2018

17-11 Smoelenboek
17-12 Open huis
22-05 Zonnestroom
Facebook Twitter