Nieuws


29 mei 2014 | Algemeen

Winnaars Kangoeroewedstrijd

In maart hebben een aantal kinderen van Oostenwind meegedaan aan de Nationale Kangoeroewedstrijd.

Dit is een reken/wiskunde wedstrijd waaraan kinderen vanaf groep 3 t/m 6VWO mee kunnen doen,

uiteraard wel met een opdrachten op hun eigen niveau.

Deze week werd de uitslag bekend gemaakt. Alle leerlingen van Oostenwind hadden het erg goed gedaan, maar 2 leerlingen wisten zelfs door te dringen tot de top 10 van Nederland.

Nova Broeks haalde in de categorie gr 5/6 de negende plek. Als prijs heeft ze een jaarabonnement op de Zo Zit Dat gewonnen.

Tygo Bonhof haalde in de categorie groep 3 zelfs de eerste plaats! Hij kreeg een mooie gouden medaille, een toegangskaart voor Nemo in Amsterdam en een USB-pen.

 

 


19 dec 2018 | Algemeen

Op bezoek bij Sheltersuit

Een aantal kinderen bezocht het atelier van Sheltersuit in Enschede, om te zien hoe en door wie deze Sheltersuits gemaakt worden.  Een filmpje van het leerzame bezoek

https://www.facebook.com/725772197517763/posts/1982676021827368?sfns=mo  


08 jan 2018 | Algemeen

Saamhorigheid en verbondenheid centraal bij Basisschool Oostenwind

 

Salland Centraal 22-12-2017 om 12:41

Afgelopen periode stond bij Basisschool Oostenwind in Raalte saamhorigheid en verbondenheid centraal. Vanuit het Kernconcept 'binding' hebben leraren en leerlingen uitgezocht waar ze bij horen, met wie ze verbonden zijn en hoe anderen in het leven staan/het geloof beleven. Zo zijn woensdag onder andere een moskee, een hervormde en een katholieke kerk bezocht.

 

    

 

"Als basisschool staan we middenin de samenleving; ons gebouw staat naast Dimence, tegenover Swaenewoerd en om de hoek van het Hofstedehuis", laat een medewerker van de school weten. "In deze periode vol feestdagen verdient iedereen aandacht. Met deze gedachte zijn we bij bovenstaande organisaties op bezoek geweest, om al deze bewoners een fijne Kerst te wensen."
Tijdens workshops hebben de kinderen onder andere kerstwensen gemaakt en drie houten kerstbomen. "Nadat we op locaties een aantal kerstliederen ten gehore brachten, hebben we de houten kerstboom aan elke organisatie aangeboden met daarin fijne en lieve kerstwensen die vervolgens aan de bewoners uitgedeeld zijn."

Ook aan de overige (eenzame) ouderen is gedacht; vanuit het Ouderenfonds deed de school mee aan de Kerstkaartenactie. De kinderen hebben de kerstkaarten volgeschreven met een persoonlijke wens. Basisschool Oostenwind wenst een ieder fijne feestdagen en een gelukkig en (naasten)liefdevol 2018

17-11 Smoelenboek
17-12 Open huis
22-05 Zonnestroom
Facebook Twitter