Nieuws


02 jun 2015 | Algemeen

Nieuws van het Schoolpleinproject

Jantje Beton Loterij

We hebben ons aangemeld voor de Jantje Beton Loterij en alle leerlingen hebben een lotenboekje mee naar huis gekregen om te proberen zoveel mogelijk loten te verkopen. Er zijn al kinderen die het eerste boekje al vol hebben, super! De loten kosten 3 euro per stuk, waarvan de helft ten goede komt aan onze school. Deze actie loopt t/m 3 juni, dan moeten alle lotenboekjes weer op school ingeleverd worden bij de leerkracht. Ook boekjes die niet helemaal vol of leeg zijn, moeten ingeleverd worden. Allemaal reuze bedankt voor je inzet!

 

Coöperatiefonds Rabobank

In de hal van school heb je vast de cheque al zien staan. We hebben een bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank Salland ontvangen! Het bedrag € 2.500,00 kunnen we heel goed gebruiken voor ons schoolpleinplan!


19 dec 2018 | Algemeen

Op bezoek bij Sheltersuit

Een aantal kinderen bezocht het atelier van Sheltersuit in Enschede, om te zien hoe en door wie deze Sheltersuits gemaakt worden.  Een filmpje van het leerzame bezoek

https://www.facebook.com/725772197517763/posts/1982676021827368?sfns=mo  


08 jan 2018 | Algemeen

Saamhorigheid en verbondenheid centraal bij Basisschool Oostenwind

 

Salland Centraal 22-12-2017 om 12:41

Afgelopen periode stond bij Basisschool Oostenwind in Raalte saamhorigheid en verbondenheid centraal. Vanuit het Kernconcept 'binding' hebben leraren en leerlingen uitgezocht waar ze bij horen, met wie ze verbonden zijn en hoe anderen in het leven staan/het geloof beleven. Zo zijn woensdag onder andere een moskee, een hervormde en een katholieke kerk bezocht.

 

    

 

"Als basisschool staan we middenin de samenleving; ons gebouw staat naast Dimence, tegenover Swaenewoerd en om de hoek van het Hofstedehuis", laat een medewerker van de school weten. "In deze periode vol feestdagen verdient iedereen aandacht. Met deze gedachte zijn we bij bovenstaande organisaties op bezoek geweest, om al deze bewoners een fijne Kerst te wensen."
Tijdens workshops hebben de kinderen onder andere kerstwensen gemaakt en drie houten kerstbomen. "Nadat we op locaties een aantal kerstliederen ten gehore brachten, hebben we de houten kerstboom aan elke organisatie aangeboden met daarin fijne en lieve kerstwensen die vervolgens aan de bewoners uitgedeeld zijn."

Ook aan de overige (eenzame) ouderen is gedacht; vanuit het Ouderenfonds deed de school mee aan de Kerstkaartenactie. De kinderen hebben de kerstkaarten volgeschreven met een persoonlijke wens. Basisschool Oostenwind wenst een ieder fijne feestdagen en een gelukkig en (naasten)liefdevol 2018

17-11 Smoelenboek
17-12 Open huis
22-05 Zonnestroom
Facebook Twitter