Nieuws


07 okt 2015 | Algemeen

Klankbordavond "communicatie"

Dinsdagavond 6 oktober was de eerste klankbordavond van dit schooljaar. Een groep ouders uit unit 1 t/m 4 dacht mee over communicatie tussen school en ouders. Het resulteerde in een goede input waar de school mee verder kan.  Welk middel  gebruiken we voor welke informatie en vooral waarom! De laatste vraag zette goed aan tot denken en maakt dat we als school bewuste keuzes kunnen maken. Doelgroep en inhoud hebben volgens de meepratende ouders alles met elkaar te maken. Er is een aanscherping gemaakt voor de website, nieuwsbrief en e-mail. Daarnaast gaan we middelen als facebook, klasbord en b.v. blog verkennen voor het delen van mooie momenten van de school. Als nieuwe middelen gebruikt gaan worden, wordt u als ouder  op de hoogte gebracht en vragen we toestemming voordat we hiermee gaan beginnen. De uitwerking van de avond.

 


19 dec 2018 | Algemeen

Op bezoek bij Sheltersuit

Een aantal kinderen bezocht het atelier van Sheltersuit in Enschede, om te zien hoe en door wie deze Sheltersuits gemaakt worden.  Een filmpje van het leerzame bezoek

https://www.facebook.com/725772197517763/posts/1982676021827368?sfns=mo  


08 jan 2018 | Algemeen

Saamhorigheid en verbondenheid centraal bij Basisschool Oostenwind

 

Salland Centraal 22-12-2017 om 12:41

Afgelopen periode stond bij Basisschool Oostenwind in Raalte saamhorigheid en verbondenheid centraal. Vanuit het Kernconcept 'binding' hebben leraren en leerlingen uitgezocht waar ze bij horen, met wie ze verbonden zijn en hoe anderen in het leven staan/het geloof beleven. Zo zijn woensdag onder andere een moskee, een hervormde en een katholieke kerk bezocht.

 

    

 

"Als basisschool staan we middenin de samenleving; ons gebouw staat naast Dimence, tegenover Swaenewoerd en om de hoek van het Hofstedehuis", laat een medewerker van de school weten. "In deze periode vol feestdagen verdient iedereen aandacht. Met deze gedachte zijn we bij bovenstaande organisaties op bezoek geweest, om al deze bewoners een fijne Kerst te wensen."
Tijdens workshops hebben de kinderen onder andere kerstwensen gemaakt en drie houten kerstbomen. "Nadat we op locaties een aantal kerstliederen ten gehore brachten, hebben we de houten kerstboom aan elke organisatie aangeboden met daarin fijne en lieve kerstwensen die vervolgens aan de bewoners uitgedeeld zijn."

Ook aan de overige (eenzame) ouderen is gedacht; vanuit het Ouderenfonds deed de school mee aan de Kerstkaartenactie. De kinderen hebben de kerstkaarten volgeschreven met een persoonlijke wens. Basisschool Oostenwind wenst een ieder fijne feestdagen en een gelukkig en (naasten)liefdevol 2018

17-11 Smoelenboek
17-12 Open huis
22-05 Zonnestroom
Facebook Twitter