Nieuws


05 okt 2016 | Algemeen

Leerlingenraad

De leerlingenraad van 2016-2017 heeft vandaag voor de eerste keer met veel enthousiasme vergaderd met Jolanda. De taken zijn verdeeld en afspraken zijn gemaakt. De eerste actiepunten zijn al opgepakt.

 

 

 

             

   
   

                                                                                                       

   
   

Eerste bijeenkomst leerlingenraad  verassend of verwacht?

Vanochtend zoemde het door de school: “Straks leerlingenraad! ik heb de ideeënbus al gerepareerd, doen we ook weer met drinken?”

Om vijf voor elf zaten 3 kinderen klaar in de personeelskamer, waren 2 kinderen bezig met ranja en werd een laptop opgestart. De enige mededeling die ik had gedaan was: “Vandaag is de eerste bijeenkomst van de leerlingenraad” Vorig schooljaar verwonderd over de kwaliteit en vaardigheid van de leerlingenraad. Maar dit schooljaar bijna de eerste keer al overtroffen…..

Na een melding dat we in het atelier zouden gaan zitten, zat de hele club om 3 minuten voor 11 klaar met laptop, map, gerepareerde ideeënbus  en  bekers ranja. Ik was in de hele voorbereiding niet nodig.

Na een kort gesprek over verwachting van de leerlingenraad: ideeën vanuit leerlingen bespreken of met de woorden van Susan : “de mening van de leerlingen meenemen”. Daarnaast de vraag  mee te denken met vragen vanuit het team. En de verantwoordelijkheid terug te koppelen naar de basiskring.

Hierna werden de taken verdeeld. Daniel was vandaag voorzitter, notulen maakte  Dido. Voor de volgende keer is afgesproken wie er zorgt voor de benodigde materialen. En dat unit 3 daarin de 2 kinderen van unit 2 betrok, dat ging vanzelf.

Op de agenda vandaag : de taken, het maken van een foto, het doornemen van afspraken en het legen van de bus. Dido en Elise konden feilloos aangeven wat de criteria voor het behandelen van de ideeën uit de bus waren. Deze worden ook dit jaar gehanteerd. Daniel : “Goed om deze ook even weer met de kinderen van de unit door te nemen”

Geen flauwekul dus, serieuze opmerkingen, die haalbaar en uitvoerbaar zijn.

Daniel leidde de activiteit, Dido legde alles vast in de notulen. (Zelfs het plaatje van de notulen van vorig jaar was al op internet gevonden en erin geplakt)

Wat niet volledig was en daardoor niet duidelijk, werd aan de kant geschoven. Zo ook briefjes die al geleid hebben tot actie.

En wat dan zoal over tafel gaat: (terwijl ik alleen luister)

Voor iedereen een nakijkboek? Dat is niet haalbaar, daarvoor is geen budget.

Een dak boven de fietsen? Dat is niet haalbaar, te duur. Maar we kunnen misschien wel andere oplossingen bedenken als een handdoek of een zadelhoesje. Dit idee leggen we nog even opzij.

Een vaste werkplek? Dat past niet bij ons concept. Maar als iemand dat nodig heeft moet dit wel kunnen. Dit moet overlegt worden met de juf of meester

Iedereen een eigen potlood met een gum eraan? Misschien wel handig, maar waar laat je die? Is dat niet storend als je dit steeds in je laatje moet doen? Unit 3 heeft de laatjes in de instructieruimte?

Daniel liep alle uitgekozen briefjes nog eens na en checkte of alles in de notulen stond.

En gaf daarna aan: en nu de foto nog. Op de bult natuurlijk. Even op sokken, want crocs zijn niet heel charmant voor de foto. En iedere unit op een balk.

Tja, even helpen met de laatste formulering van de notulen en hup er werd geprint voor iedere basisgroep. Een exemplaar voor in de map en eentje kreeg  ik. Spullen opruimen en terug naar de unit.

Een halfuurtje erbij zitten en met energie weer aan het werk!

Verrassend of…………is dit wat Oostenwinders leren en gewoon doen. Onze zelfsturende kanjers!

Jolanda


19 dec 2018 | Algemeen

Op bezoek bij Sheltersuit

Een aantal kinderen bezocht het atelier van Sheltersuit in Enschede, om te zien hoe en door wie deze Sheltersuits gemaakt worden.  Een filmpje van het leerzame bezoek

https://www.facebook.com/725772197517763/posts/1982676021827368?sfns=mo  


08 jan 2018 | Algemeen

Saamhorigheid en verbondenheid centraal bij Basisschool Oostenwind

 

Salland Centraal 22-12-2017 om 12:41

Afgelopen periode stond bij Basisschool Oostenwind in Raalte saamhorigheid en verbondenheid centraal. Vanuit het Kernconcept 'binding' hebben leraren en leerlingen uitgezocht waar ze bij horen, met wie ze verbonden zijn en hoe anderen in het leven staan/het geloof beleven. Zo zijn woensdag onder andere een moskee, een hervormde en een katholieke kerk bezocht.

 

    

 

"Als basisschool staan we middenin de samenleving; ons gebouw staat naast Dimence, tegenover Swaenewoerd en om de hoek van het Hofstedehuis", laat een medewerker van de school weten. "In deze periode vol feestdagen verdient iedereen aandacht. Met deze gedachte zijn we bij bovenstaande organisaties op bezoek geweest, om al deze bewoners een fijne Kerst te wensen."
Tijdens workshops hebben de kinderen onder andere kerstwensen gemaakt en drie houten kerstbomen. "Nadat we op locaties een aantal kerstliederen ten gehore brachten, hebben we de houten kerstboom aan elke organisatie aangeboden met daarin fijne en lieve kerstwensen die vervolgens aan de bewoners uitgedeeld zijn."

Ook aan de overige (eenzame) ouderen is gedacht; vanuit het Ouderenfonds deed de school mee aan de Kerstkaartenactie. De kinderen hebben de kerstkaarten volgeschreven met een persoonlijke wens. Basisschool Oostenwind wenst een ieder fijne feestdagen en een gelukkig en (naasten)liefdevol 2018

17-11 Smoelenboek
17-12 Open huis
22-05 Zonnestroom
Facebook Twitter