Nieuws


06 okt 2016 | Algemeen

programma kinderboekenweek

Voor altijd jong in de Kinderboekenweek

Opa’s en oma’s staan centraal tijdens de 62e editie Kinderboekenweek. Ze nemen je mee op stap, hebben altijd wat lekkers klaarstaan en zijn altijd blij om je te zien: Opa’s en oma’s.

Tijd om ze in het zonnetje te zetten tijdens de Kinderboekenweek, van 5 t/m 16 oktober 2016. Het thema is dit jaar ‘Voor altijd jong!’
In de Kinderboekenweek organiseert de Bibliotheek leuke activiteiten voor kinderen en hun grootouders. Vaders en moeders zijn natuurlijk ook welkom. 

Voorlezen met gebaren- Bibliotheek Olst

Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Olst met het BoekStart-Voorleesuurtje, waarin Marijn van Assen en Jonne van Ooijen gaan voorlezen met gebaren. De inloop is vanaf 9:45 uur en het duurt tot 11:00 uur, kindjes tot 4 jaar zijn van harte welkom. 

Illustrator en schrijfster Milja Praagman leest voor - Bibliotheek Raalte

Milja Praagman, illustratrice/prentenboekenschrijfster komt langs tijdens het voorleesuurtje op vrijdag 7 oktober van 9:30 tot 10:30 uur in Raalte. Milja is bekend van onder andere de prentenboeken ‘Nog honderd nachtjes slapen’ en ‘Viezeltje’. Alle dreumesen en peuters tot en met 3 jaar zijn welkom om van haar vertellingen en tekenkunst te genieten. Vooral oma’s en opa’s zijn uitgenodigd om te komen met hun kleinkinderen. Er staat een kopje koffie klaar en voor de kinderen is er wat te drinken en lekkers. De toegang is gratis.

Schrijfster Susanne van der Wouden - Bibliotheek Ols

Schrijfster Susanne van der Wouden komt voorlezen in de Bibliotheek Olst op 8 oktober om 10:30 uur en 11:30 uur. Susanne heeft de boeken ‘Boom en Kraai’ en ‘De dolfijnenheks’ geschreven. Vergeet vooral niet je opa en/of oma mee te nemen! De toegang is gratis. 

Workshop tekenen - Bibliotheek Raalte

Juliette de Wit (o.a. illustratrice van de boeken van ‘Spekkie en Sproet’) geeft op 12 oktober van 14:00 tot 15:30 uur een workshop tekenen in de Bibliotheek Raalte. De workshop is geschikt voor kinderen van 6-10 jaar en natuurlijk zijn ook opa en/of oma van harte welkom. De toegang is gratis.

Foto & Boek - Bibliotheek Olst en Heino

Laat zien hoe blij je bent met je favoriete voorleesboek van opa en/of oma! Kom tijdens de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Olst en Heino met een foto van jezelf met je opa en/of oma met jullie favoriete boek. Deze foto wordt opgehangen in de Bibliotheek en er wordt een lunchbon onder de inzenders verloot.

Codewoord

Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel. Codewoord behandelt vragen over het thema van de Kinderboekenweek en geeft hier passende boekentips bij. De deelnemende kinderen verdienen letters door de vragen juist te beantwoorden. Aan het eind van het spel volgt een puzzelopdracht met alle verdiende letters om achter het Codewoord te komen.


19 dec 2018 | Algemeen

Op bezoek bij Sheltersuit

Een aantal kinderen bezocht het atelier van Sheltersuit in Enschede, om te zien hoe en door wie deze Sheltersuits gemaakt worden.  Een filmpje van het leerzame bezoek

https://www.facebook.com/725772197517763/posts/1982676021827368?sfns=mo  


08 jan 2018 | Algemeen

Saamhorigheid en verbondenheid centraal bij Basisschool Oostenwind

 

Salland Centraal 22-12-2017 om 12:41

Afgelopen periode stond bij Basisschool Oostenwind in Raalte saamhorigheid en verbondenheid centraal. Vanuit het Kernconcept 'binding' hebben leraren en leerlingen uitgezocht waar ze bij horen, met wie ze verbonden zijn en hoe anderen in het leven staan/het geloof beleven. Zo zijn woensdag onder andere een moskee, een hervormde en een katholieke kerk bezocht.

 

    

 

"Als basisschool staan we middenin de samenleving; ons gebouw staat naast Dimence, tegenover Swaenewoerd en om de hoek van het Hofstedehuis", laat een medewerker van de school weten. "In deze periode vol feestdagen verdient iedereen aandacht. Met deze gedachte zijn we bij bovenstaande organisaties op bezoek geweest, om al deze bewoners een fijne Kerst te wensen."
Tijdens workshops hebben de kinderen onder andere kerstwensen gemaakt en drie houten kerstbomen. "Nadat we op locaties een aantal kerstliederen ten gehore brachten, hebben we de houten kerstboom aan elke organisatie aangeboden met daarin fijne en lieve kerstwensen die vervolgens aan de bewoners uitgedeeld zijn."

Ook aan de overige (eenzame) ouderen is gedacht; vanuit het Ouderenfonds deed de school mee aan de Kerstkaartenactie. De kinderen hebben de kerstkaarten volgeschreven met een persoonlijke wens. Basisschool Oostenwind wenst een ieder fijne feestdagen en een gelukkig en (naasten)liefdevol 2018

17-11 Smoelenboek
17-12 Open huis
22-05 Zonnestroom
Facebook Twitter