Nieuws


16 mrt 2017 | Algemeen

Uitwisseling leerlingenraad

Wat doe je als kinderen van een andere school nieuwsgierig zijn naar de werkwijze van Oostenwind? Deze vraag kwam bij de leerlingenraad van Oostenwind terecht. Hoe dat tot een prachtige uitwisseling kwam? Contact leggen, een datum prikken en zorgen voor een programma op die da9. En dat ging fantastisch. De kwaliteiten in vaardigheden van de leerlingen van Oostenwind werden volledig ingezet. Wat is er nodig? Een gastvrij welkom, een presentatie, een rondleiding en een gezellige afsluiting. Jolanda hielp de zes kinderen met een tijdpad en hoefde slechts vragen te stellen als: "Wat is er nodig, hoe gaan jullie dat aanpakken?""" Een cake bakken, is daar budget voor?" Wat dan nodig is aan benodigheden, materialen en organisatie? De zes kinderen kunnen het vertellen. Ze hebben het geregeld. Overleggen, berekenen, taken verdelen, elkaar helpen, afspraken maken. En op de dag zelf? Cake op de bordjes, welkom op het bord, klaarzetten van een laptop, schoolshirt aan, badge op, drinken klaarzetten en op tijd bij de deur staan voor een gastvrij welkom! Foto's van de uitwisseling staan in de gallery. 


19 dec 2018 | Algemeen

Op bezoek bij Sheltersuit

Een aantal kinderen bezocht het atelier van Sheltersuit in Enschede, om te zien hoe en door wie deze Sheltersuits gemaakt worden.  Een filmpje van het leerzame bezoek

https://www.facebook.com/725772197517763/posts/1982676021827368?sfns=mo  


08 jan 2018 | Algemeen

Saamhorigheid en verbondenheid centraal bij Basisschool Oostenwind

 

Salland Centraal 22-12-2017 om 12:41

Afgelopen periode stond bij Basisschool Oostenwind in Raalte saamhorigheid en verbondenheid centraal. Vanuit het Kernconcept 'binding' hebben leraren en leerlingen uitgezocht waar ze bij horen, met wie ze verbonden zijn en hoe anderen in het leven staan/het geloof beleven. Zo zijn woensdag onder andere een moskee, een hervormde en een katholieke kerk bezocht.

 

    

 

"Als basisschool staan we middenin de samenleving; ons gebouw staat naast Dimence, tegenover Swaenewoerd en om de hoek van het Hofstedehuis", laat een medewerker van de school weten. "In deze periode vol feestdagen verdient iedereen aandacht. Met deze gedachte zijn we bij bovenstaande organisaties op bezoek geweest, om al deze bewoners een fijne Kerst te wensen."
Tijdens workshops hebben de kinderen onder andere kerstwensen gemaakt en drie houten kerstbomen. "Nadat we op locaties een aantal kerstliederen ten gehore brachten, hebben we de houten kerstboom aan elke organisatie aangeboden met daarin fijne en lieve kerstwensen die vervolgens aan de bewoners uitgedeeld zijn."

Ook aan de overige (eenzame) ouderen is gedacht; vanuit het Ouderenfonds deed de school mee aan de Kerstkaartenactie. De kinderen hebben de kerstkaarten volgeschreven met een persoonlijke wens. Basisschool Oostenwind wenst een ieder fijne feestdagen en een gelukkig en (naasten)liefdevol 2018

17-11 Smoelenboek
17-12 Open huis
22-05 Zonnestroom
Facebook Twitter