Leren door ervaren

Op Oostenwind leren kinderen vooral door dingen zelf te doen en te ontdekken. Immers: als kinderen ervaren hoe iets werkt, ontstaat begrip. En wat je begrijpt, kun je beter onthouden. Op Oostenwind zijn kinderen dus veel bezig, allemaal op hun eigen niveau. Intussen leren ze samenwerken én leren ze zichzelf goed kennen.

Oostenwind is een veilge plek van waaruit kinderen van 0 tot 13 jaar in kleine groepjes de wereld kunnen ontdekken. De school biedt de leerstof en de juiste setting aan, en natuurlijk een helpende hand als dat nodig is. De kinderen hebben invloed op hun eigen leerproces. Ze denken na over wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Op deze manier krijgen ze zelfvertrouwen en is leren een avontuurlijke ontdekkingstocht.

De kinderen van Oostenwind houden hun stappen bij in een eigen map. Daar zie je terug hoe een kind zich de lesstof eigen maakt, maar ook hoe het zich persoonlijk ontwikkelt.

Ga naar onze units

Kinderen van Oostenwind

  • zijn nieuwsgierig
  • vertrouwen op zichzelf
  • weten dat ze fouten mogen maken
  • maken bewuste keuzes
  • geven niet op
  • nemen verantwoordelijkheid voor hun gedrag
  • hebben respect voor anderen en de wereld om hen heen

Ontdek onze school

Gestaltleren

Oostenwind baseert zijn onderwijs sinds een paar jaar op een nieuwe methode: Gestaltleren. Deze onderwijsvorm sluit zo goed mogelijk aan bij de kenmerken van het kinderbrein, op alle leeftijden. Zo kunnen kinderen hun talenten optimaal ontwikkelen.

Meer over Gestaltleren

Kernconcepten

Net als op elke basisschool leren kinderen op Oostenwind alle traditionele vakken, zoals taal, rekenen, aardrijkskunde en geschiedenis. Alleen gebeurt dat niet op de traditionele manier. Oostenwind kiest voor de onderwijsmethode Gestaltleren, die werkt met kernconcepten.

Meer over kernconcepten